Eksistensiell kunst

Kunsten skal handle om livet. Finnes det noe som handler mer om livet enn din egen DNA?

Eksistensiell kunst
Publisert

Hvis noen plutselig banker på døra di med en Q-tips-lignende svamp og ber om å få tatt en DNA-prøve, skal du vente noen sekunder før du tilstår hva som egentlig hendte i går kveld da du krangla med (eks-)kameraten din om offsideregelen.

Det kan nemlig være representanter fra DNA11 som skal samle inn en gen-prøve til kunstverket du bestilte til kjærestens bursdag.

Livskunstnere.

Det canadiske firmaet har nemlig spesialisert seg på å lage kunst av blant annet folks DNA, kanskje først og fremstfor å kuppe frasen helt unikt i markedsføringsøyemed.

Med den tilsendte svamp-liknenden gjenstanden tar du en celleprøve fra innsiden av kinnet, og etter 30 sekunder er du klar til å overlate resten av arbeidet til DNA11.

Prøven sendes til et sikkerhetsklarert laboratorium — hvis du tror det er ille når person- eller VISA-nummeret ditt havner på avveie, vent til DNAen din kommer i hendene på en gal geriljaleder fra Kabul — som trekker ut DNA-informasjonen og forvandler den til «unikt genetisk fingeravtrykk».

Bruker digitale verktøy.

Etter at det er gjort er det fritt fram for DNA11s heltidsansatte kunstnere, som går løs på bildet med Photoshop, der de kutter litt i kantene, fargelegger og går forsiktig amok med småpsykedeliske plug-ins.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer