Endelig fremtidssikre hjemmekinoanlegg

Den største svakheten med alt-i-ett-anleggene er løst.

Jepp: Et mini-anlegg med 2 HDMI-innganger! Endelig kommer inngangene du har ventet på! Foto: Øyvind P
Jepp: Et mini-anlegg med 2 HDMI-innganger! Endelig kommer inngangene du har ventet på! Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert

Både de store butikkjedene og nettbutikkene kjører nå store kampanjer for råbillige hjemmekinoanlegg, men som vi fortalte deg i forrige uke har nesten alle disse anleggene en stor mangel som fort kan forsure hverdagen din hvis du ikke er klar over den:

Problemet er at de har svært få, eller ingen av de inngangene du trenger, blant annet for å koble til en Blu-ray spiller, spillkonsoll eller HD-tuner.

Med inntoget av årets modeller ser imidlertid dette problemet ut til å være løst. Er dette viktig for deg er altså vårt råd at du venter til de kommer på markedet.

To HDMI-innganger

Samsung og Sony er gode eksempler på dette, ettersom de begge lanserer hjemmekinoanlegg som har to HDMI-innganger. Flere av anleggene har også byttet ut den interne DVD-spilleren med en Blu-ray spiller.

Her er noen av godbitene:
Samsung: Lanserer tre nye serier hjemmekinoanlegg med Blu-ray, nemlig 5000, 6000 og 7000 serien. Alle kommer i løpet av våren, har internet@tv med Samsung Apps, og altså to HDMI-innganger - noe både Xboxen og HD-kameraet ditt vil sette pris på.

Toppmodellen vil hete HT-C6930W, og har i tillegg en 3D-klar Blu-ray spiller. Dette er også et 7.1-anlegg, med to trådløse bakhøyttalere.

Alle skal lanseres i andre kvartal 2010, prisen i Norge er foreløpig ukjent.

Sony: Toppmodellen til japanerne blir BDV-IZ1000W, som i likhet med Samsungs toppmodell vil være 3D-klar og ha to HDMI-innganger.

Også dette er et 7.1 anlegg med nettfunksjoner, som i Sony-sfæren kalles Bravia Internet Video. Tjenesten gir tilgang til utvalgte nettjenester, blant annet en database med omslagsbilder, skuespillere og produksjonsinformasjon. Sony skryter også av at anlegget skal kunne betjenes via en applikasjon til iPhone eller iPod Touch.

Lanseres i september, og vil ha en veiledende pris på 9.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer