Endelig har vi sett 21:9 TV-en

Hvorfor i all verden har ikke konkurrentene tenkt på dette?

21:9 til venstre, en 42-tommer til høyre. Hvilken ville du hatt? Foto: Øyvind Paulsen
21:9 til venstre, en 42-tommer til høyre. Hvilken ville du hatt? Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert

Philips overrasket publikum og skremte antagelig vettet av konkurrentene når de offentliggjorde nyheten om sin nye film-TV; Cinema 21:9.

Dette er nemlig den første TV-en som viser spillefilmene uten at du må irritere deg over de sorte stripene over og under bildet du ellers får på din vanlige widescreen-TV. De fleste spillefilmene tas nemlig opp i Cinemascope-formatet (2.35:1 som altså er ganske nært 21:9), og ikke i 16:9 som er formatet flat-TVen din har.

Førsteinntrykk

Vi fikk endelig lagt våre klamme hender på TV-en når vi var på Malta sammen med IFA-messen, og må innrømme at vi likte det vi så: Designet er flott, og skjermstørrelsen har definitivt wow-faktor.

Cinema 21:9 TV-en er på 56-tommer, og høydemessig vil det si at den har den samme skjermstørrelsen som en 42-tommer. Det er altså de ekstra tommene på sidene som gir det lille ekstra til filmfolket, og er du like glad i å se på DVD og Blu-ray som oss, er dette definitivt spennende nyheter.

Trykk her for å se en herlig breial demovideo av Cinema 21:9 med bla. Al Pacino!

21:9 er proppet med all den bildebehandlingen Philips har på skrytelista (mer fakta finner du her), men dessverre var demo-modellen som sto utstilt en svært tidlig prototype. Bildekvaliteten kan vi dermed ikke si noe om før vi har gjennomført en full TV-test. Her er det altså bare å følge med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer