Endelig Samsung-receivere i Norge!

Dette har vi ventet på.

Endelig får du Samsungs receivere i Norge, her er toppmodellen  HW-C700 Foto: Pressebilde
Endelig får du Samsungs receivere i Norge, her er toppmodellen HW-C700 Foto: Pressebilde Vis mer
Publisert

Samsung er store i Norge, men når det gjelder lyd, har vi nordmenn hittil måttet nøye oss med de små og store designanleggene fra den koreanske storprodusenten. For selv om Samsung har hatt frittstående surroundreceivere til salgs i flere år, har de altså ikke vært tilgjengelige hos norske forhandlere.

Fra og med i år er det imidlertid andre boller.

To AV-receivere

Vi så de to modellene for første gang på en pressevisning hos Samsung Sverige, men noen lyttetest var det dessverre ikke anledning til i denne runden.

Dette er det vi vet så langt:
De to modellene lanseres i løpet av andre kvartal 2010, noe som bør bety at de blir å finne i norske butikker i løpet av april/mai. Det er i seg selv en god nyhet for norske hjemmekinoentusiaster; jo flere konkurrerende merker, jo bedre tilbud vil du få i butikken.

Merk deg at norske priser foreløpig ikke er oppgitt.

I tillegg til at forsterkerne selvsagt takler de høyoppløste lydformatene du får fra Blu-ray-spilleren din, er det verdt å merke seg at begge modellene har digitale forsterkere. Dette er blant annet en fordel når det gjelder varmeutvikling, og disse receiverne bør altså fint kunne plasseres i et skap uten å få hikke av den grunn. Samsung skryter også av "Crystal Amp Pro"-teknologien sin, som skal gi deg ekstra effekt når det trengs i de heteste action-scenene slik at du unngår lydklipping.

Vi liker også at begge modellene vil bli levert med en separat iPod/iPhone-dock, dette er vanligvis ekstrautstyr hos konkurrentene.

Innstegsmodellen vil få navnet HW-C500, og er en 5.1 forsterker på 5X100 watt, men den mest spennende modellen er definitivt HW-C700.

C700 er en 7.1 receiver på 7X120 (oppgitte) watt. Verdt å merke seg er at du her også kan kjøre 5.1 konfigurasjon med to ekstra høydehøyttalere i tillegg. Dette er noe vi spesielt kjenner igjen fra Onkyo, Denon og Yamaha-receiverne.

Ja, de bruker HDMI 1.4

Begge receiverne har fire HDMI-innganger og en utgang. Strengt tatt er dette litt mindre enn vi hadde forventet i dag, ettersom både Onkyo og Yamaha allerede tilbyr fem-seks innganger på sine nåværende modeller.

Samsung har imidlertid et ess i ermet her. Receiveren har nemlig siste versjon av HDMI-standarden på plass. HDMI 1.4 gjør altså at receiveren også vil klare å ta videreformidle 3D-signaler fra din 3D-klare Blu-ray spiller og til din 3D-klare TV.

Ikke glem Blu-ray spiller med 3D!

Som du ser av bildene har Samsung også to nye Blu-ray spillere som matcher designet på receiverne, nemlig BD-C6500 (til C700) og BD-C5500 (til C500).

Disse to er imidlertid ikke 3D-klare, og vil du ha denne funksjonen er det storebror BD-C6900 du skal ha.

C6900 er foreløpig Samsungs eneste Blu-ray-spiller som støtter den nye 3D-standarden for Blu-ray, og bør altså matche receiverne perfekt. Husk nå likevel på at du også trenger en TV som støtter 3D-formatet, og at du må ta på deg 3-briller.

BD-C6900 spiller selvsagt også av vanlige DVD og Blu-ray-filmer, og har innebygd trådløst nettverk som gir deg kjapp tilgang til softwareoppdateringer og BD-live funksjonene. Alle Blu-ray spillerne Samsung leverer i 2010 vil for øvrig bli levert med internet@tv og Samsung Apps. I korte trekk vil det si at du får tilgang til de innholdsleverandørene Samsung har avtale med via Blu-ray spillerens nettilgang.

Vi kommer tilbake til hvordan dette fungerer når vi får testet produktene i praksis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer