Et klart og tydelig NEI!

Denne er ikke til å misforstå.

Et klart og tydelig NEI!
Publisert

Symboler har som hovedregel atskillig større gjennomslagskraft enn for eksempel språklige påbud og forbud. Det er derfor flyplasser er stappfulle av skilt med en sigarett med en strek over, istedenfor at det står skrevet "Her skal du ikkje røyka, nei".

Men vet alle at rødt betyr "stopp", mens grønt betyr "kjør på"? Denne døra antar det, og det med hele seg.

Gammelt blir nytt.

Brightdoor benytter seg av samme symbolikken som vi har sett på blant annet dørhåndtak og vaskeservanter tidligere. Hvis du står føran døra og hele fronten lyser rødt vet du at mamma og pappa gjør unevnelige ting diskuterer neste års julegavebudsjett.

Lyser den derimot grønt er det fritt fram.

Den søvnødeleggende døra er designet av svenske Lervik, og består av en spesiell plastoverflate som ifølge produsenten skal ha spesielt god formidlingsevne hva lyskilder angår.

Miljøbevegelsen vil ergre seg både rød og grønn over en dør som må spise strøm hele døgnet bare for å fortelle folk det samme som litt nytteløs risting i håndtaket har formidlet i årtier, men de får ta det opp med myndighetene. Eller noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer