Ett fett hva du kjøper

Svenskene har testet, og funnet svaret vi alle egentlig visste.

Ett fett hva du kjøper
Publisert

Det er vanskelig å si hva som er mest risikabelt: Å stille seg utenfor Det hvite hus med en lekepistol rettet mot presidentpalasset, eller å påstå overfor en lyd- og bildenerd at billige kabler er like bra som rådyre kabler.

Ved hjelp av gigantlaboratoriet Intertek i England har det svenske nettstedet Testfakta endelig funnet svaret på i det minste det digitale kabelmysteriet.

Ingen forskjell?

Intertek har gått gjennom ni ulike HDMI-kabler, som er ledningen veldig mange av oss bruker mellom TVen og for eksempel kabel-TV-dekoderen eller DVD-spileren. Prisene på de to meter lange kablene varierer fra 169 til 2198 svenske kroner (mellom 130 og 1720 norske kroner), og konklusjonen på testen er enkel å oppsummere:

Alle kablene er nemlig like gode.

Les også: Lydkabler til over 100.000 kroner meterenKablene er fjernetAlle våre TV-tester!

Ingen forringelse

Overføringskapasiteten til HDMI-kablene ble testet mot fire forskjellige standarder, hvorav den laveste er den som er nødvendig for å sende en film fra DVD-spilleren til TVen uten signalforringelse. Den høyeste kapasiteten er forbeholdt den såkalte 1080p/60hz Deep colour-standarden, som er så krevende at den foreløpig ikke er å finne hos almuen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer