Ett fett hva du kjøper

Svenskene har testet, og funnet svaret vi alle egentlig visste.

Ett fett hva du kjøper
Publisert

Det er vanskelig å si hva som er mest risikabelt: Å stille seg utenfor Det hvite hus med en lekepistol rettet mot presidentpalasset, eller å påstå overfor en lyd- og bildenerd at billige kabler er like bra som rådyre kabler.

Ved hjelp av gigantlaboratoriet Intertek i England har det svenske nettstedet Testfakta endelig funnet svaret på i det minste det digitale kabelmysteriet.

Ingen forskjell?

Intertek har gått gjennom ni ulike HDMI-kabler, som er ledningen veldig mange av oss bruker mellom TVen og for eksempel kabel-TV-dekoderen eller DVD-spileren. Prisene på de to meter lange kablene varierer fra 169 til 2198 svenske kroner (mellom 130 og 1720 norske kroner), og konklusjonen på testen er enkel å oppsummere:

Alle kablene er nemlig like gode.

Les også: Lydkabler til over 100.000 kroner meterenKablene er fjernetAlle våre TV-tester!

Ingen forringelse

Overføringskapasiteten til HDMI-kablene ble testet mot fire forskjellige standarder, hvorav den laveste er den som er nødvendig for å sende en film fra DVD-spilleren til TVen uten signalforringelse. Den høyeste kapasiteten er forbeholdt den såkalte 1080p/60hz Deep colour-standarden, som er så krevende at den foreløpig ikke er å finne hos almuen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.