Få barberbladet til å holde et år

Ny oppfinnelse skal få barberbladene til å holde i et år. Men funker den?

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert

På tross av at teknologien bak barberblader er blitt betydelig mer avansert de siste årene, er holdbarheten til bladene fortsatt ikke noe å skrive hjem om.

Men barberblader med kort levetid skal det bli slutt på. Nå kommer en ny dansk oppfinnelse, som skal gjøre at barberbladene holder seg friske og skarpe i inntil et år.

STOR PRISTEST:

Slik blir du kvitt hårene

Dette er hemmeligheten

Oppfinnelsen består enkelt og greit av en liten silikonplate. Alt du trenger å gjøre er å smøre litt barberskum på platen, for derretter å gni bladene på barberhøvelsen på silikonplaten. Dette skal helst gjøres etter hver barbering slik at du fjerner det som måtte finnes av såperster, hud og hår.

Bladene blir med andre ord ikke slipt, men den skal fjerne alt det som kan få bladene til å bli eller fremstå som sløve. Dermed slipper du å kaste bladene etter noen få barberinger.

Få barberbladet til å holde et år

- Jeg ble lamslått over hvor dyre barberblader er, og hvor raskt de blir sløve, sier Morten Kjeldsen, ingeniøren bak Razorpit. - Hvorfor skal man kaste noe det ikke er noen feil på, bare fordi de er skitne? Det er jo dét det er snakk om her, men med hjelp fra dette produktet blir bladene rene og nye igjen på et øyeblikk, sier Kjeldsen.

Vi på DinSide har testet den såkalte barberhøvelinnovasjonen. Vi kan ikke gå god for at barberbladene er blitt så gode som nye, men det ser ut som om silikonplaten klarer jobben med å fjerne mesteparten av smuss, hår og rester av barberskum mellom bladene.

Les også: Dette kan ødelegge huden

Til angrep på Gillette

Den danske oppfinnelsen koster drøyt 200 kroner. Ifølge Morten Kjeldsen skjelver barberbladprodusentene i beina, fordi de frykter tapte inntekter dersom produktet virkelig slår an.

I Procter & Gamble, som blant annet står bak Gillettes barberhøvler, er ikke oppfinnelsen noe som hever mange øyenbryn.

Få barberbladet til å holde et år

- Det er alltid spennende og hyggelig med konkurrerende produkter, og vi ønsker dem velkommen, sier pressekontakt Kathrine Mehlin i Procter & Gamble.

det eneste hun vil sette sprøsmålstegn ved er om produktets sikkerhet.

- Vi er litt bekymret over hvordan produktet er sikkerhetsmessig, og det krever selvfølgelig at produktet er blitt skikkelig testet. Vi har for eksempel brukt ti år å utvikle Fusion-teknologien, og vi kan garantere at produktet er hundre prosent sikkert slik som vi leverer det. Jeg kjenner ikke til akkurat dette produktet, og har ikke testet det mot høvlene våre, sier Mehlin til DinSide.

- Grundig testing av sikkerhet er veldig viktig når det gjelder denne typen produkter og vi kan selvsagt bare garantere sikkerheten ved bruk av våre produkter alene. Vi oppfordrer folk til å kjøpe nye blader når de gamle er slitte, sier Mehlin.

SYV ting du kanskje ikke visste om hår

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer