FakeTV er bedre enn NRK1

Endelig vil også menn sette pris på at noen feiker noe.

FakeTV er bedre enn NRK1
Publisert

At TVen står og blinker i stua midt på natta er et umiskjennelig tegn på at noen er hjemme. Hvis en ser på rette filmen eller programmet, vil det riktignok være vanskelig å skille stua di fra en eksplosjon i en stjerne i verdensrommet, men den kraftige, uforutsigbare blinkinga sender i det minste tydelige signaler til potensielle innbruddstyver om at her er det ikke vits å prøve seg.

Men hva når du reiser på ferie?

Stor effekt.

Det er nemlig ikke så smart å la TVen stå på i to uker, både fra et strømperspektiv og et huset-kan-brenne-ned-perspektiv. FakeTV, derimot, den er enklere å la stå på.

Den rimelige tingesten (rundt 250 kroner med dagens dollarkurs) er ikke spesielt stor, men den er stor nok til å simulere det samme lysfyrverkeriet som TVen sender ut på kveldstid.

Ved hjelp av en rekke sterke LED-lys i ulike farger skapes en strobe-effekt som i det minste bør få tjuvraddene til å tvile. Ser han faktisk på TV nå klokka fire på natta? Har han sovnet foran TVen? Glemte han å skru den av? Og så videre.

Fake plastic trees.

Produsenten lover at apparatet aldri gjentar seg selv (i motsetning til programmene som sendes på natta på TV3), og at det med stor troverdighet feiker alt fra "sceneklipp, kamerapanoreringer, ut- og innfadinger" til "bevegelser på skjermen".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer