Folkereceiver fra Onkyo: TX-SR608

Mer av alt, og endelig HDMI 1.4.

Foto: Onkyo.com
Foto: Onkyo.com Vis mer
Publisert

Det kan være fristende å kjøpe komplette hjemmekinoanlegg som nå nærmest blir kastet etter deg i butikken. Før du slår til bør du imidlertid være klar over to ting:

  • De aller fleste rimeligste alternativene mangler ofte helt elementære innganger, selv om det nå heldigvis har begynt å komme hederlige unntak.

  • I tillegg kommer vi ikke utenom at mange, meg selv inkludert, mener at lyd- og bilde-kvaliteten blir best hvis du i stedet velger separate komponenter.

Og det er altså her behovet for en receiver kommer inn.

Onkyo TX-SR608

Forgjengeren 607 fikk ikke bare mye skryt i bransjebladene, den har også solgt i bøtter og spann.

Og det er lett å forstå hvorfor; den hadde flust av innganger, HD-lyd (Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio) og vi har sett den til salgs i flere nettbutikker til ynkelige 3.000 kroner. Det er rett og slett svært billig.

Og nå er altså etterfølgeren 608 annonsert. TX-SR608 er en THX Select2 Plus 7.2 receiver på 7X160 (oppgitte) watt, noe som bør holde for de fleste rom.

Onkyo har selvsagt tviholdt på suksessformelen, og det enkleste er strengt tatt å si at det her blir mer av det meste. Om Onkyo klarer å holde prisene på et fornuftig nivå blir vi ikke overrasket om dette blir en av årets storselgere.

Her er noen av høydepunktene:

  • Seks HDMI 1.4-innganger. En av de største nyhetene er selvsagt at HDMI versjon 1.4 nå er på plass. Det garanterer altså at receiveren vil kunne videreformidle 3D-signaler fra din 3D Blu-ray spiller til din 3D-klare TV.

    1.4 standarden gir deg også en Audio Return Channel, som gjør at du slipper en ekstra lydkabel fra TV-en og tilbake til receiveren. Les mer om HDMI 1.4 her!

    Fem av inngangene er forøvrig plassert på baksiden av receiveren, mens den siste er foran. Praktisk for tilkopling av utstyr du ikke bruker så ofte.

  • VGA-inngang for PC
  • Alle video-kilder kan nå også oppskaleres til 1080p via HDMI-inngangene.

Alle spesifikasjoner fra pressemeldingen får du på Onkyos nettsider.

Stort utvalg

Onkyo blir selvsagt ikke alene om å tilby HDMI 1.4, dette er noe de aller fleste produsentene vil komme med i år.

Vi har allerede vært innom Samsungs nye receiverserie, hvor spesielt HW-C700 ser spennende ut, men også Yamaha og Pioneer er i gang - så her er det bare å følge med før du bestemmer deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer