Første kikk: Samsung Wave

Den første mobilen med operativsystemet Bada kommer i mai, og vi liker det vi ser.

Samsung Wave gjorde et godt førsteinntrykk.  Foto: Øyvind P
Samsung Wave gjorde et godt førsteinntrykk. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert

Wave er den første Samsung-mobilen med det åpne operativsystemet Bada, og bør definitivt tas med i vurderingen hvis du skal kjøpe ny mobil før sommerferien.

Touch-touch-touch

I likhet med de andre produsentene satser Samsung sterkt på trykkfølsomme skjermer, og skjermen på Wave er en 3,3 tommer amoled-skjerm på 800 x 400 piksler - her er høy kontrast og lysstyrke stikkordet.

Skjermen er av den kapasitive typen, slik at du her ikke trenger å trykke så hardt på skjermen for å få respons.

Hastighet er også et nøkkelord her. Mobilens prosessor er på 1 GHz, og så ut til å reagere svært raskt selv når den viser videoklipp, se forøvrig videosnutten lenger ned for eksempel.

Selve chassiet er i børstet aluminium, og er med på å gi et eksklusivt inntrykk.

Proppet med finesser

Wave er en av de første mobilene som har Blåtann versjon 3.0, noe som skal gi rask overføring uten kabel. Vi gleder oss til å se nærmere på hvor bra akkurat det fungerer i praksis. Mobilt bredbånd og wlan er selvsagt også på plass.

Wawe er forøvrig spesielt tilpasset musikk og video: 3,5 mm hodetelefonutgang er på plass, og et fullt oppladet batteri skal visstnok holde koken i 100 timer med musikk. Wave kan forøvrig både ta opp og spille av video i HD-oppløsning, og i likhet med iPhone og Android-mobiler snus skjermen automatisk avhengig av om du holder mobilen oppreist eller i landskapsmodus.

Samsung skryter også av sin Social Hub-løsning, som minner om det vi kjenner igjen fra Android-leiren. I praksis vil det blant annet si at du kan knytte flere mailkontoer sammen, f.eks. Hotmail, Google og Outlook, og få all mailen i samme innboks. Det samme gjelder sosiale tjenester som Facebook og Twitter, og fordelen er altså at du slipper å logge deg av og på flere tjenester samtidig, men kun trykker på en oppdateringsknapp for å bli, ja nettopp; oppdatert.

Det er tydelig at Bada har lånt mye fra både iPhone og Android: Nye applikasjoner skal kunne lastes ned fra Samsung Apps som kommer i andre halvår 2010, og i følge Samsung har de valgt en åpnere strategi enn Apples AppStore, i håp om å tiltrekke seg mange programskapere. Like fritt fram som det er på Android-plattformen er det likevel ikke.

Samsung har gjort det enkelt å lagre widgets/favoritter på skrivebordet, samtidig som du fritt kan endre rekkefølge og utseende etter behov. Også dette kjenner vi igjen fra iPhone, og du skjønner hva vi mener når du ser på videoen over.

Minifakta:

Størrelsen er 118 x 56 x 11 millimeter. 5-megapikselkamera med LED-lys, flere fotofunksjoner inkludert geotagging. Spiller inn og av video i HD-format, spiller av formatene mpeg4, h.263, h.264, wmv, Divx, XviD med lydformat i 5.1. Musikkspiller med musikksøk-funksjon, fm-radio, uttak for 3,5 millimeterkontakt. Integrert Samsung Hub, SamsungApps, TouchWiz 3.0, A-gps, ActiveSync, nettleser. Bluetooth 3.0, USB, wifi 802.11b/g/n, mobilt bredbånd 3,6 Mbs. Wave har 2 GB internminne og plass til minnekort opp til 32 GB.

Lansering i mai, og forventet pris på 4.000 norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer