Frihet i en liten kasse

Soner er noe ræl. Denne tar knekken på dem.

Frihet i en liten kasse
Publisert

Krigen mellom de høyoppløselige videoformatene HD DVD og Blu-ray ble som kjent vunnet av blåstrålene, og så kan en alltids diskutere om det var bra eller dårlig for forbrukerne. Det som uansett er helt sikkert er at sonefriheten fikk seg noen skudd for baugen da HD DVD bukket under.

Helt til nå.

Tec-hvem?

Coop OBS!-butikkene har tatt inn noen paller Blu-ray-spillere fra fullstendig ukjente Tecsonic, som er hakket unna Feiko-klokker i Syden hva navne-troverdighet angår.

Dette er likevel atskillig mer seriøst.

Spilleren selges akkurat nå for 1990 kroner, og selv om prisen er svært hyggelig, er det aller hyggeligste at Tecsonicen er sonefri. Sammenslutningen av Blu-ray-produsenter ble nemlig i sin tid enig om at sonesystemet som mange DVD-venner overhodet ikke er venner med, var en god idé - og derfor ble det videreført.

Kjøper du for eksempel en Blu-ray-film i USA kan du ofte glemme å spille den av på de aller fleste Blu-ray-spillere kjøpt i Norge, og selv om mange utgivelser i utgangspunktet er sonefrie, er det fortsatt mange som ikke er det.

Frihet.

Denne skal takle dette fint, og alt du behøver gjøre for å skifte sone er å trykke inn en tresifret kode. Den leveres med region B som standard, som er den europeiske Blu-ray-sonen.

Også DVD-delen er sonefri, men det er i disse dager så lite oppsiktsvekkende at jeg like gjerne kunne skrevet "sola er gul" istedenfor.

Svakheten med Tecsonic-modellen er at den benytter seg av 1.1-utgaven av Blu-ray-profilen, ikke 2.0, som er aller siste versjon. Det medfører blant annet at spilleren ikke har støtte for nedlastbart ekstramateriale.

Hurtig?

Et irritasjonsmoment for Blu-ray-brukere er tiden det tar å laste inn filmens menyer, slik at du faktisk kan, du vet, komme i gang med filmen. Her loves det raske lastetider, men ettersom det er en relativt vag påstand, er det uvisst nøyaktig hvor rask den er.

Jeg kan også skryte av mine 100-meter-tider i godt lag, men ikke hvis Usain Bolt er invitert til samme festen.

Spilleren har ellers blant annet HDMI og komponent-utgang, digitallyd via koaksialkobling, og surroundsignal i 5.1-kledning.

Kilde: Release.no, via Recorder.dk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer