Frihet i en liten kasse

Soner er noe ræl. Denne tar knekken på dem.

Frihet i en liten kasse
Publisert

Krigen mellom de høyoppløselige videoformatene HD DVD og Blu-ray ble som kjent vunnet av blåstrålene, og så kan en alltids diskutere om det var bra eller dårlig for forbrukerne. Det som uansett er helt sikkert er at sonefriheten fikk seg noen skudd for baugen da HD DVD bukket under.

Helt til nå.

Tec-hvem?

Coop OBS!-butikkene har tatt inn noen paller Blu-ray-spillere fra fullstendig ukjente Tecsonic, som er hakket unna Feiko-klokker i Syden hva navne-troverdighet angår.

Dette er likevel atskillig mer seriøst.

Spilleren selges akkurat nå for 1990 kroner, og selv om prisen er svært hyggelig, er det aller hyggeligste at Tecsonicen er sonefri. Sammenslutningen av Blu-ray-produsenter ble nemlig i sin tid enig om at sonesystemet som mange DVD-venner overhodet ikke er venner med, var en god idé - og derfor ble det videreført.

Kjøper du for eksempel en Blu-ray-film i USA kan du ofte glemme å spille den av på de aller fleste Blu-ray-spillere kjøpt i Norge, og selv om mange utgivelser i utgangspunktet er sonefrie, er det fortsatt mange som ikke er det.

Frihet.

Denne skal takle dette fint, og alt du behøver gjøre for å skifte sone er å trykke inn en tresifret kode. Den leveres med region B som standard, som er den europeiske Blu-ray-sonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer