Gefen liker seg best uten en tråd

Det betyr ikke at trådløs HDMI ikke tar plass.

Gefen liker seg best uten en tråd
Publisert

Flat-TVens hellige gral nærmer seg. Neida, det betyr ikke at 2160p er rett rundt hjørnet og at du må kaste den kjipe 1080p-TVen din på nærmeste søppeldynge.

Det betyr bare at Gefen endelig har klart å ferdigstille de to boksene som gjør det mulig å sende digitale videosignaler fra ett sted til et annet - trådløst.

Viser godt igjen.

Selskapets HDMI-sendere og mottakere er så å si like diskret som en lastebiltilhenger med klovner gjennom Karl Johan på en handlelørdag, men det er ikke småtteri som kreves for å sende 1080i-signaler fra ett sted til et annet uten at ledninger er involvert.

Før du spør: Den takler ikke 1080p.

Den kan derimot sende 480p, 720p og altså 1080i opptil hele 20 meter så lenge sende- og mottaksforholdene er optimale, noe som kan bety mye glede for naboene i blokka di hvis de blir med på et lite spleiselag.

Ikke billig.

En komplett pakke med sender og mottaker koster nemlig 700 dollar, eller rundt 4500 kroner, så forvent en pris på rundt 6000 kroner i Norge. Minst.

Ettersom HDMI-standarden inkludere digitale lydsignaler vil naturligvis også disse følge strømmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer