Grundig: Ta opp rett i TV-en

Lei av din kjipe HD-PVR? Da bør du vurdere disse.

Grundig: Ta opp rett i TV-en

Vi likte godt designet på Grundigs nye TV-modeller da vi så dem på IFA-messen i høst, og nå er de altså i butikken.

Spesielt LED-modellen Fine Arts på 40-tommer er et hyggelig skue, men heller ikke storselgeren Vision 7 skal glemmes. (Begge modellene er forøvrig bestilt til test - følg med.)

USB-opptak

Både Fine Arts, og Vision 7 og 9-serien har nemlig en finesse som er verdt å være klar over - i hvert fall hvis du er RiksTV-kunde.

Alle de nevnte modellene lar deg nemlig ta opp direkte på TV-en, noe som gjør at du ikke lenger trenger å være bastet og bundet til den harddisk-opptakeren du bruker i dag.

Tilbakeblikk: I 2008 spurte vi: Slipper du noen gang digital-TV-boks?

Enkel i bruk

Alt som trengs er å koble til en minneplugg eller en ekstern harddisk i TV-ens USB-inngang.

Første gang du setter enheten i TV-en må den være tom. Via TV-ens skjermmeny vil du så få valget mellom hvor stor plass på minnepluggen, eller harddisken, du ønsker å benytte til opptaksfunksjonen. Alt dette styres selvsagt via fjernkontrollen.

Det er altså ingen begrensninger i hvor stor opptaksplass du har, utover størrelsen på selve usb-minnet som er tilkoplet. Heller ikke kvaliteten skal bli forringet, tar du opp fra en HD-sending blir også opptaket i HD.

I praksis lager du din egen partisjon, og bestemmer så størrrelsen. Har du en 16 GB minneplugg kan du bruke alle 16, eller sette av 10 GB til opptak, og har du en harddisk på 2 terrabyte kan du bruke hele harddisken om du ønsker det.

RiksTV først med fritt kanalvalg

Foreløpig kun RiksTV

For at USB-opptaket skal fungere må du bruke TV-ens innebygde TV-tuner, som også gir deg tilgang til den elektroniske programguiden.

Merk deg at Grundigs TV-modeller er godkjent for RiksTV, men at de foreløpig mangler godkjennelse for kabelnett. Dette vil heller ikke virke for deg som i dag får TV-signalene fra parabol.

Nei, du kan ikke dele

Mange vil sikkert lure på om opptakene kan flyttes over på PC-en slik at du f.eks. kan overføre dem til mobilen når du skal på langtur med toget. Men det er dessverre ikke mulig.

Opptakene er nemlig kun lesbare så lenge opptaksenheten står i en Grundig TV, og denne kopibeskyttelsen er nok nøkkelen til at Grundig har klart å få funksjonen på plass uten å havne i konflikt med opphavsrettighetene til film og TV-bransjen.

USB-funksjonen gir deg også en Timeshift-funksjon, som vil si at du kan pause TV-sendingen. Denne har imidlertid en tidsbegrensning på 10 minutter, så her kunne vi ønsket oss mer.

Hvilke modeller? Opptaks-funksjonen kommer på 26-tommeren i Vision 9-serien, i hele Vision 7-serien (32”,37” og 42”) og på LED-modellene FineArts 40 og 46.

42-tommeren av Vision 7 og 40-tommeren av FineArts er forøvrig bestilt til test, så her er det bare å følge med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer