Grundigs RiksTV-dekoder friskmeldes

Eier du en Grundig DTR 8740 er dette en god dag.

Grundigs RiksTV-dekoder friskmeldes
Publisert

Kunder som kjøpte denne RiksTV-dekoderen fra Grundig i fjor har aldri fått pausefunksjonen de ble lovet da de sto i butikken. De har også måttet leve med konstante utsettelser og vage svar fra både butikkene, Grundig og RiksTV når de har lurt på hva som egentlig skjer.

Nå er imidlertid ventetiden over!

I natt skjer det

Alt du trenger å gjøre for å få aktivert pausefunksjonen er å sette mottakeren i stand-by - den vil da bli automatisk oppdatert nå natt til 11. mars 2009.

Utsettelse på utsettelse

DinSide har fulgt denne saken i flere artikler: Hvorfor holder de aldri det de lover?, Fortsatt Grundig trøbbel og Du kan heve kjøpet.

Problemet har hele tiden vært at Grundig ikke har fått godkjent pausefunksjonens programvare, fordi rettighetshaverne har vært redd for at innholdet på minnepinnen enkelt skal kunne kopieres over på en datamaskin. Nå skal imidlertid dette være løst, og såvidt vi har fått med oss er løsningen at dataene på minnebrikken blir slettet når den fysisk tas ut av dekoderen.

Slik virker pausefunksjonen

Hele poenget er her at du pauser TV-sendingen når du blir forstyrret, f.eks hvis det ringer på døra eller du skal spise middag. Når du så returnerer til TV-stua er det bare å trykke play-knappen for å se ferdig TV-sendingen.

Husk at du trenger en minnepenn på plass bak i USB-inngangen på dekoderen, og en 4 GB minnepenn vil i snitt gi deg mulighet til å sette programmet i opp til fire timer, litt avhengig av signalkvaliteten programmet sendes med.

NB: Husk at du må sette mottakeren i stand-by for å få lastet ned oppdateringen - som altså slippes natt til 11. mars.

Les også: Hvorfor holder de aldri det de lover?, Fortsatt Grundig trøbbel og Du kan heve kjøpet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer