HD-kamera med GPS

Sonys nye HD videokameraer har innebygd GPS for automatisk geotagging.

HD-kamera med GPS
Publisert

Sony lanserer nå tre HD-kameraer utstyrt med automatisk geotagging via GPS. De tre modellene heter HDR-XR520VE, HDR-XR500VE og HDR-XR200VE.

Men hva er vitsen?

Videoene og stillbildene dine blir altså automatisk merket med informasjon om hvor du er underveis på dine reiser.

Opptakene vises i kartindeksen på LCD-skjermen som små ”kartnåler”, og ved å trykke på småbildene på skjermen kan du velge et klipp fra kartet. Med de nye Handycam-modellene blir det dermed enklere enn noen sinne å finne tilbake til de minnerike opplevelsene – enten det er fra skituren til Østerrike eller sykkelturen langs Rallarvegen. Ved hjelp av medfølgende Picture Motion Browser programvare, er det også mulig å se hvor opptakene dine har blitt gjort online.

GPS-mottakeren fungerer så lenge du befinner deg innenfor en satellitts dekningsområde, noe som vil si at du bør få geotagging stort sett overalt - så lenge du er utendørs.

Mer fakta

Både XR520VE og XR500VE kommer med en ny og følsom bildesensor kalt Exmor R CMOS. I følge Sony betyr det mindre støy i bildet, og bedre bildekvalitet selv under dårlige lysforhold. De to kameraene kommer også med Sonys nye G-linse/optikk, som er av svært høy kvalitet og skreddersydd for den kraftige bildesensoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer