HDTV-standarden

20/1-05 offentliggjorde EICTA kravene som må tilfredsstilles for at plasma- og LCD-TVer kan lokke med at de vil takle HDTV-formatet.

HDTV-standarden
Publisert

Hvilke krav må egentlig en HDTV-kompatibel plasma- eller LCD-TV tilfredsstille? Egentlig et enkelt spørsmål, men likevel har det ikke vært noe fasitsvar. Nå er imidlertid mye gjort: Det nye HD-Ready merket skal gjøre det lettere for forbrukerne å orientere seg i det stadig større tilbudet av flat TVer.

Trykk her for alle de nye TV-testene!

Revolusjon

- High Definition TV sendinger, eller andre HD-media gir forbrukerne den viktigste utvikling i bildekvalitet siden introduksjonen av farge-tv. Så bra er faktisk kvaliteten, sier Finn Urianstad - produktsjef i Pioneer Norge.

- Dette har selvsagt både TV-produsentene og stadig flere kunder vært klar over, men siden det ikke har vært noen klar HD-standard har det vært litt vill-vest her, sier Urianstad. Vi tror dessverre at mange som har kjøpt seg en stor flatTV tror de har kjøpt seg en HDTV kompatibel modell, men at sannheten er en ganske annen.

- Nå er imidlertid usikkerheten over, standarden er vedtatt - og alle TVene som tilfredsstiller kravene kan bruke en slik logo. Hvis derimot TVen din har for lav oppløsning, mangler visse innganger eller begrenset format-kapasitet vil du dessverre ikke få full glede av HDTVs fantastiske kvalitet, fortsetter Urianstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer