Helt ny Pioneer plasma

Og som alltid skal den være lysår bedre enn forrige generasjon.

Publisert

Etter å ha testet flatTVer siden 2003 er det ingen tvil om at Pioneers modeller er blant de aller beste når det gjelder bildekvalitet.

Kuro lever videre.

Forrige generasjon Pioneer-TVer fikk navnet Kuro, som altså betyr sort på japansk, og kallenavnet har tydeligvis slått an - det lever nemlig videre på årets nye modeller.

Først ut er Kuro PDP-LX5090H, som altså er etterfølgeren etter den svært populære og kritikeroste 508-serien.

Hva er nytt på Kuro LX509?

Tja, på papiret er det strengt tatt ikke så mye... Pioneer påstår riktignok at de nok engang har forbedret sortnivået, og er spesielt fornøyd med at 50-tommeren bare er 9,4 cm dyp.

I pressemeldingen gjengitt hos recordere.dk skrytes det også fælt av designet på 509-modellen. Heller ikke her er det lett å ta dem helt alvorlig, spør du oss har nemlig Pioneers plasma-TVer sett omtrent helt like ut de siste fem årene..

Men for menigheten spiller dette neppe noen rolle.

I kjent Pioneer-stil leveres TVen forøvrig uten høyttalere for å få et slankest mulig design, noe som betyr at du enten må kjøpe høyttalere i tillegg eller bruke surround-anlegget ditt.

Nytt av året er Optimum Mode, en teknologi som automatisk justerer bildet etter hvilke fargeelementer og hvor mye bevegelse det er i bildet. Nordmenn vil også sette pris på at digitaltuneren nå skal takle både MPEG2 og MPEG4-signaler, og vi tipper vel at også denne TVen derfor snart vil bli godkjent til bruk på det norske digitale bakkenettet.

Oppgitt kontrast er 20.000:1, og TVen har tre HDMI-innganger - noe som strengt tatt bør være et minimum i dag.

I Danmark lanseres TVen nå i uke 25, og veiledende pris vil være cirka 28.000 (danske) kroner, men merk deg da at veggfeste/fot OG eventuelt høyttalere vil komme i tillegg.

Kilde: Recordere.dk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer