Her er MacBook Air!

For europeere og nordmenn er den stort sett det eneste som er verdt å nevne fra MacWorld.

Her er MacBook Air!
Publisert

Hver januar skjer det noe magisk. Kanskje. Til den øredøvende lyden av brutte nyttårsløfter og treningsapparater som faller sammen på grunn av ribbefett og småkaker, lanserer Apple-sjef Steve Jobs selskapets vårkolleksjon.

I fjor var det iPhone som rystet teknoverden, mobilen som ett år seinere fortsatt bare er tilgjengelig i fire land i verden. Skalv jorda i år også? Nei, ikke egentlig.

Verdens tynneste.

Ryktene har som vanlig hoppet rundt som en vårkåt hoppe i forkant av MacWorld, og det heteste tipset i år (og i fjor) har vært en veldig, veldig tynn bærbar Mac.

Nå er den her. Si hei til MacBook Air.

Den markedsføres som verdens tynneste, og selv det tykkeste partiet skal være tynnere enn den tidligere rekordholderen.

MacBook Air har en skjerm på 13.3 tommer (samme som dagens MacBook-modell), er bare fire millimeter tykk på det tynneste, to centimeter på det tykkeste, og veier usle 1.36 kilo.

Laptopen har en vanlig harddisk på 80GB, men kan også leveres med en SSD-basert, 1.8 tommer stor harddisk på 64 gigabyte. Den har også en såkalt multi-touch-styreflate ala iPhone, i tillegg til en Core 2 Duo-prosessor fra Intel på enten 1.6 eller 1.8GHz, USB 2.0-port, hodetelefonutgang, blåtann v2.1, Wlan og en micro-DVI-utgang for å koble den til en ekstern skjerm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer