Her slipper du TV-lisensen

MiniTV er lansert for de heldigste av oss. Men kan du få?

46-tommer vs MiniTV. Hvilken ville du tatt med deg på bussen?  Foto: Per Ervland
46-tommer vs MiniTV. Hvilken ville du tatt med deg på bussen? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

I dag lanseres MiniTV i Norge, og som seg hør og bør er det kulturminister Trond Giske som står for den offisielle åpningen. Bak satsingen står NRK, TV2 og MTG (bl.a TV3), som altså har samlet seg om prosjektet under navnet Norges Mobil-TV (= NMTV).

Hva er nytt?

- Men har vi ikke mobil-TV fra før av, tenker du kanskje? Nei, og her er det viktig å holde tungen rett i munnen. Det tilbudet som har vært fram til idag har nemlig vært styrt av teleoperatørene, og dermed har du stort sett vært nødt til å betale for innholdet i form av abonnementspris eller kostnader til datatrafikk, f.eks til mobilen din.

Og det er altså her MiniTV skiller seg ut.

MiniTV kringkaster nemlig signalene via DMB-nettet, og dette betyr at TV-signalene er gratis å se på. Ja, her slipper du faktisk også å betale TV-lisensen - noe som oss bekjent er det eneste unntaket fra den lovpålagte lisensen som havner i landets postkasser hvert halvår. Fritaket for TV-lisensen tror vi er et svært viktig punkt for at MiniTV skal slå til, så dette er noe vi applauderer.

Per dags dato er det disse seks kanalene som ligger fritt tilgjengelig i DMB-nettet: NRK1, NRK2, NRK3, TV3, TV2, og TV2 Nyhetskanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer