Hjemmekino-nirvana fra JBL

På LS-serien skal både lydkvalitet og finish være i toppklassen.

Hjemmekino-nirvana fra JBL
Publisert

Denne høyttalerserien på totalt fem modeller lanseres i en ibenholt-finish, og vi liker det vi ser: Vi får nemlig uanstendig lyst til å tafse på den med kleptopølsene våre.

Men det er selvfølgelig et godt tegn. Hifi-nerder verden over har nemlig stor sans for en del av JBLs modeller, og spesielt de dyreste som bruker kompresjonshorn, som blant annet den berømte K2, - høyttaleren alle audiofile egentlig ønsker seg.

Når også LS-serien har kompresjonshorn lar vi oss altså friste, til tross for at onde tunger hardnakket påstår at LS-serien bare er en sminket Dali-høyttaler.

Det eneste ankepunktet for oss er egentlig prisen. Joda, vi vet at dette er billig sammenlignet med nevnte K2, men for oss lønnsslaver lugger det litt likevel:

Bokhyllehøyttaleren LS40 koster 11.995 paret, de to gulvstående høyttalerne LS60 koster 19.995,- og LS80 hele 24.995 per par.

Senterhøyttaleren koster 7.495,- og den 12-tommers store subwooferen på 400-watt lopper deg for rundt 8.000 kroner.

Fakta fra pressemeldingen:

« LS40, LS60, LS80 og LS CENTER bruker et 176ND kompresjonshorn med 50mm pure-titanium membran med sitt spesielle diamantformede oppheng. Membranet er både lett og stivt for å sikre den detaljerte lydgjengivelsen i mellomtoneområdet som man forbinder med en kvalitets hornløsning.

176ND-elementets neodymium-iron-boron magnet og aluminium talespole gjør at høyttaleren tåler mye effekt og høyt lydnivå uten forvrengning og begrensning av dynamikken. Selve hornladningen, dvs ”trakten” på hornet, er laget av et akustisk dødt komposittmateriale og formet slik at høyttaleren oppnår svært god spredning av lyden og en jevn frekvensrespons. LS-serien bruker også en høyfrekvens diskantenhet, en 19mm (3/4-inch) ring-radiator som gir frekvensrespons over 40kHz.

Basselementet som brukes i alle LS-modellene er en PolyPlas™ polymer-belagt cellulose-fiber-membran som er lett og stivt montert i en kurv av støpt aluminium. Kvaliteten på basselementet er kritisk i forhold til å bevare den raske lydresponsen fra kompresjonshornet. LS60 og LS80 bruker et 3-1/2-veis delefilter som gir de to basselementene forskjellige virkeområder. Dette er teknologi som også brukes i JBLs toppmodell, Project Everest til kr 450.000,- pr par.

LS-serien bruker hele veien materialer og konstruksjoner av best mulig kvalitet. Kabinettene er konstruert for å være stive, tunge og solide med kraftig innvendig avstivning og tykke sidevegger. De trapesformede kabinettene gir ikke bare et elegant design, men også et stivere kabinett uten parallelle sidevegger, noe som gir bedre dempning av uønskede vibrasjoner. Vekten på høyttalerne sier i så måte mye om kvaliteten, LS40 veier 13,4 kg pr stk, LS60 26,6 kg, LS80 35,6 kg, LS Center 14,4 kg og LS120P subwoofer 25,8 kg.
»

Kilde: JBL.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer