Høy på bøker

Bokhylle pluss trappetrinn er lik mer plass.

Høy på bøker
Publisert

Tokyo er så trangt at hvis en japaner nyser i nordenden av byen vil en japaner sør i byen kjenne rystelsene på kroppen fordi alle står så tett inntil hverandre at ingen bevegelser er private.

Det er derfor oppfinnelser som denne bokhylla bare kan komme fra Japan.

Til topps.

Den er først og fremst laget for leiligheter med atskillig mer takhøyde enn gulvbredde. Fordi de nederste hyllene fungerer både som uttakbare trappetrinn og hyller, kan du klatre til det øverste nivået uten å finne fram fotskamler eller andre livsfarlige innretninger.

StairCASE ble laget på åtte uker av Danny Kuo, som et svar på en antatt fremtid der små leiligheter blir viktigere enn store bolighus, med påfølgende fokus på vertikalitet kontra horisontalitet.

Den framtida Kuo tror tilhører, eh, framtid er jo allerede her, så markedet for StairCASE burde ha et potensiale tilsvarende ostehøvelen i europeiske, asiatiske og amerikanske storbyer.

Enn så lenge er dette en prototype, men prinsippet er såpass enkelt at alle med et lite gjør-det-selv-gen kan klare det med rette verktøyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer