Høyere oppløsning på plasma

Både Hitachi og Philips lanserer nå nye plasma-TVer med høyere oppløsning enn før. Og dermed er kampen om plasmatronen 2006 i full gang.

Høyere oppløsning på plasma
Publisert

Standardoppløsningen på en HD-klar 42-tommers plasma-TV ligger i dag på 1024x768. Unntaket hittil har vært TVene som bruker den såkalte AliS-teknologien, her har nemlig oppløsningen vært på 1024x1024 piksler.

Nå økes altså oppløsningen på AliS-TVene og den nye AliS-standarden er på 1024x1080i, noe selskapene hevder vil passe enda bedre med HD-formatet 1080i.

- I dag er over 80 prosent av all film som er spilt inn i HD-format tilpasset 1080i-standarden. Dette er vår nye 42 tommer 42PD9700 først ute med å kunne vise, skryter Hitachis nordiske produktsjef Kenneth Bergman til dingz.no.

Nå viser det seg altså at Philips følger hakk i hæl med sin 42PF9631D, og ser vi spesifikasjonene er det ingen tvil om at disse modellene er laget for å gå rett i strupen til Pioneers 436-serie og ikke minst den nye toppmodellen fra Panasonic - som også er rett rundt hjørnet.

Den nye Hitachien starter f.eks på 28.000 kroner i pris ved lanseringen i mai, vi har foreløpig ikke fått noen pris på Philipsen, men antar at den er i samme skiktet. Begge TVene har forøvrig to HDMI-innganger i tillegg til USB og minnekortinngang, og lokker med langt høyere kontrastnivå enn forrige generasjoner fra de samme produsentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer