Huskeliste for TV-kjøpet

Les deg opp før du handler - så blir du fornøyd.

Å velge TV er et av de store spørsmålene i livet, både for liten og stor. Foto: ØP
Å velge TV er et av de store spørsmålene i livet, både for liten og stor. Foto: ØP Vis mer
Publisert

Er du på jakt etter ny TV er det bare å glede seg: Utvalget er enormt, prisene er lavere enn noen gang, og kvaliteten på de lekre flate modellene er jevnt over god.

Før du drar kredittkortet bør du imidlertid ha tenkt gjennom hva du egentlig bruker TV-en til:

Spiller du mye konsoll-spill, står filmkveldene med DVD og Blu-ray øverst på ønskelista, eller trenger du bare noe som viser barne-TV, nyhetene og gullrekka på fredagen? Faller du i siste kategori kan du nemlig fint kjøpe en billig-modell, mens hvis film og spill er viktig for deg blir valget av TV-teknologi og størrelse straks viktige momenter.

Les også: Vi knuser TV-mytene

Tro på hva du ser - ikke hva du hører

Det fine med å kjøpe seg ny TV, er at alle du kjenner og møter har TV hjemme, og derav en oppfatning om hva som er bra eller dårlig. Dessverre gir ikke det alene et godt grunnlag for å uttale seg. Det er derfor viktig at du behandler alle gode råd med en sunn dose skepsis.

La meg først poengtere at det er mange dyktige butikkselgere der ute. Dessverre kommer vi ikke utenom at det også er mange som strengt tatt ikke vet hva de prater om, og heller prioriterer å kvitte seg med de uselgelige modellene de har for mange av på lager, enn å gi deg det beste tipset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer