Hvor bor du da?

I en container ... Ikke så galt som det høres ut.

Living in a box ...
Living in a box ... Vis mer
Publisert

Billigere enn du tror, lett å flytte på, resirkulerte materialer. Boligen til Adam Kalkin har alt en moderne huseier bør vite å sette pris på. Men boligen er langt fra ordinær. Kalkin er arkitekt, og lager boliger av brukte skipscontainere. (Han har også skrevet boken "ABC of Container Architecture".)

Les også: Gjør et ferdighus-kupp nå

Seks containere - ett hus

Kalkins Quik House er et prefabrikert hus som er bygget av seks containere, og kan stå ferdig på tre måneder. Det inneholder tre soverom, to og et halvt bad (hva nå enn det måtte bety) og kan monteres på en dag på tomten.

Huset er priset til 119.000 dollar, eller cirka 800.000 norske kroner. Det skal tilsvare en pris på 150 dollar (1.016 kroner) per kvadratfot, eller cirka 10.859 kroner per kvadratmeter.

Et mindre hus kalles A Pod, og skal være tilgjengelig senere i år. Det skal koste kun 50.000 dollar, cirka 340.000 kroner etter dagens kurs.

Grønt hus

Quik House er 75 prosent resirkulert om du ser på vekt. Dessuten er det muligheter for å benytte solenergi og vindenergi, grønne taksystem og god isolasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer