- Jøss, de er ikke døde likevel

Hvem hadde satt penger på det for et år siden?

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

CES, Las Vegas: Etter at Toshiba og deres HD-DVD format tapte formatkrigen mot Blu-ray så det sang, var det mange som flirte godt i skjegget av den japanske giganten. Men den som ler sist ler best, og Toshiba ser nå sterkere ut enn på mange år. I følge Toshiba er de nå nummer tre på TV-fronten på verdensbasis, altså på pallplass etter Samsung og Sony, så noe riktig må de altså gjøre.

Toshibas påstander for 2009

- Plasma dør ut. Det er definitivt LCD det går i. Mens andelen solgte plasmaenheter er synkende, endte 2008-tallene med 87% LCD-TVer - og denne trendene blir tydeligere for hver uke som går.

- Bortkastet med tynne TVer. En kraftig påstand dette, men i dagens marked påstår i hvert fall Toshiba at de fleste kundene opplever dagens flatTVer som slanke nok, og at kundene ikke vil prioritere å betale ekstra for de superslanke modellene.

- 55-tommer er nok. Mens alle liker å se TVer på 70-tommer og oppover når de går på messer, så er det ingen som vil ha det hjemme. Toshiba har derfor valgt å stoppe på 55-tommer.

Toshibas TV-nyheter i 2009.

Toshiba vil framover dele TV-modellene i to serier:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.