- Jøss, de er ikke døde likevel

Hvem hadde satt penger på det for et år siden?

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

CES, Las Vegas: Etter at Toshiba og deres HD-DVD format tapte formatkrigen mot Blu-ray så det sang, var det mange som flirte godt i skjegget av den japanske giganten. Men den som ler sist ler best, og Toshiba ser nå sterkere ut enn på mange år. I følge Toshiba er de nå nummer tre på TV-fronten på verdensbasis, altså på pallplass etter Samsung og Sony, så noe riktig må de altså gjøre.

Toshibas påstander for 2009

- Plasma dør ut. Det er definitivt LCD det går i. Mens andelen solgte plasmaenheter er synkende, endte 2008-tallene med 87% LCD-TVer - og denne trendene blir tydeligere for hver uke som går.

- Bortkastet med tynne TVer. En kraftig påstand dette, men i dagens marked påstår i hvert fall Toshiba at de fleste kundene opplever dagens flatTVer som slanke nok, og at kundene ikke vil prioritere å betale ekstra for de superslanke modellene.

- 55-tommer er nok. Mens alle liker å se TVer på 70-tommer og oppover når de går på messer, så er det ingen som vil ha det hjemme. Toshiba har derfor valgt å stoppe på 55-tommer.

Toshibas TV-nyheter i 2009.

Toshiba vil framover dele TV-modellene i to serier:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer