Kanalhopping fra B&W

Er åtte nok? Det bør det være.

Kanalhopping fra B&W
Publisert

Britiske Bowers & Wilkins har laget velrenommerte høyttalere i flere tiår, så når de nå skryter av å ha laget et surroundanlegg utenom det vanlige er det grunn til å ta en pause for å - bokstavelig talt - lytte.

Vi har riktignok ikke hatt sjansen til å prøvehøre på Liberty, men vi gir deg tallenes tale likevel.

Kabelfritt.

Liberty, som angivelig bare er et prosjektnavn, er som allerede antydet trådløst. Det betyr at høyttalerkabler er en saga blott, noe som kan gjøre det atskillig enklere for endel menn å få anlegget inn i den pent møblerte stua.

Systemet vil bli levert med fire ulike høyttalertyper - to treveis gulvhøyttalere (XTW 8), et par toveis bokhyllehøyttalere i form av XTW 2, en XTW Centre senterhøyttaler, og en PVW 1 subwoofer.

En energieffektiv klasse-D-forsterker står bak lyddistribusjonen, sammen med en kombinert digitalradio og DVD-spiller.

Seks ikke nok.

Liberty kan konfigureres som et fullverdig Dolby 5.1-anlegg, men det holder som kjent ikke med seks kanaler hvis en først har fått blod på tann. Det er her B&Ws lille revolusjon trer i kraft.

Dette skal være verdens første åttekanals trådløse hjemmekinoanlegg. Åtte kanaler? Ja, Liberty er utstyrt med to ekstrakanaler, slik at du kan sende lyden videre til et ekstra par høyttalere - gjerne plassert på toalettet slik at du bare går glipp av bildet når noen ikke vil pause filmen fordi du alltid drikker for mye brus for fort.

Designet, som er basert på B&Ws allerede eksisterende XT-serie, er det som vanlig ikke noe å utsette på, med avrunda, myke aluminiumsbørste linjer og eleganse over hele fjøla.

Fra topp til bunn.

B&W har gjort det til en vane å la det dryppe avansert høyttalerteknologi fra sine svindyre, innovative toppserier til lavere og rimeligere høyttalere, og Liberty er intet unntak. Her finner du både Kevlar-drivere og Nautilus-diskant, men det du foreløpig ikke finner er prisen.

Liberty kommer ikke på markedet før høsten 2008, så du har god nok tid til ringe meglerhuset ditt for å sjekke nøyaktig hvor mye den siste tidens børsras har kostet deg - og om et Liberty-anlegg er helt uaktuelt.

Kilde: Gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer