Klar HD-PVR forbedring fra Canal Digital

Joda, mye er bedre. Men ikke alt er gull.

Klar HD-PVR forbedring fra Canal Digital
Publisert

Det er lenge siden vi har fått så mange tilbakemeldinger, både via debatten, e-post og mobilen, som da vi publiserte saken om Canal Digitals problemdekoder. Takk for alle bidrag :-)

Og det tok ikke lang tid før den etterlengtede softwareoppdateringen kom, den ble lagt ut 24. mars for alle som har parabol-versjonen, og her er altså våre erfaringer med oppdateringen.

Enkel installering

Med en gang vi slo på dekoderen fikk vi opp et skjermbilde som sa at en oppdatering var tilgjengelig, deretter var det bare å trykke OK, og la dekoderen gjøre resten.

Selve oppdateringen tok litt lenger tid enn oppgitt, noe som alltid stresser teknonerder som oss, men etter cirka 3 minutter var alt på plass.

Dette har forandret seg etter oppdateringen:


• Bildekvalitet: I følge Canal Digital skal bildekvaliteten ha blitt bedre. Selv må jeg innrømme at jeg ikke legger merke til noen forandring på HD-kanalene, mens SD-kanalene virker litt bedre enn tidligere. Har du erfaringer med dette, så del det med oss i debatten nederst.

• Bedre EPG: Tidligere hadde jeg store problemer med å få brukt EPG-en i det hele tatt, men nå er det andre boller. For det første får du nå GRID-layout som viser hva som går på flere kanaler samtidig. Dette kunne vært litt mer elegant gjort, men nå er det i hvert fall på plass. Du veksler for øvrig fra GRID-layouten til å kun se en kanal ved å trykke på den blå knappen på fjernkontrollen. Dette fungerer OK.

NB: Se bildespesial for eksempler!

For det andre får jeg nå opp programoversikten over kveldens og morgendagens TV-sendinger. Tidligere var jeg heldig om jeg fikk se hva som gikk 2 timer fram i tid, nå har jeg altså rundt 48 timer. Lengre fram enn dette ligger det nemlig ingen info, så til tross for at HD-PVR en har blitt mye bedre her, så er det altså fortsatt rom for forbedringer.

Si din mening:

Er du fornøyd med oppdateringen? (Avsluttet)
Nei - jeg har fortsatt problemer(53%) 257
Tja - bedre enn fryktet(24%) 119
Ja - virker bra hos meg(23%) 113
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

• 5.1 lyd via HDMI: Før oppdateringen måtte jeg bruke HDMI-kabel til bildesignalet, mens digitallyden kom ut via koaxial-kabelen. Nå bruker jeg HDMI-kabelen til både lyd og bilde (slik det skulle vært fra begynnelsen av…), og receiveren min bekrefter at den mottar 5.1 lyd på de filmene/kanalene som sender dette.

En kjapp sjekk i dag 12:50 viste 5.1 lyd bl.a. fra Silver HD, BBC HD, Animal Planet HD, Discovery HD, Canal+ Action, og Canal+Drama.

For meg er dette en stor og viktig forbedring.

• Bedre layout: Menyene har også fått en liten oppfriskning, og selv om du ikke vil imponere designvennene dine er det bedre enn før. Vi liker også at programmer du har satt til opptak, nå blir markert rødt i menyen. Tidligere kom det kun et klokkebilde, men nå er det altså langt enklere å se at opptaket er stilt inn.

Dette har ikke blitt bedre

• Som nevnt over burde EPG-en vist programmene flere dager fram i tid. I dag er det onsdag, og jeg får nå oversikt over onsdag og torsdag. Fredag og lørdag er imidlertid helt blanke…

Jeg savner også mer informasjon om hva de ulike programmene inneholder. Når jeg skal se fotballkamp på TV trenger jeg å vite mer enn at det går Premier League klokka 14:00, 16:00 og 18:00: Jeg vil i det minste vite hvilket lag det er som faktisk skal spille.

• Jeg får heller ikke aktivert serieopptak via EPG-en, noe som er svært praktisk hvis du ser på TV-serier som går på samme tidspunkt hver uke. Jeg ser at noen i debatten påstår at dette kan gjøres ved å trykke to ganger på opptaksknappen, men det fungerer ikke hos meg; da ender jeg bare opp med å aktivere og så deaktivere opptaket.

• Tekst-TV er fortsatt ulidelig tregt.

Hva synes du om oppdateringen? Si hva du mener i stem-objektet eller i debatten nederst:-)

Mer dekodertull får du her:
Canal Digitals problemdekoder
Har Canal Digital løst problemet?
Hvorfor holder de aldri det de lover?
Fortsatt Grundig trøbbel
Hev kjøpet!
Grundigs dekoder friskmeldt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer