Lei film med Xbox 360!

Endelig kan vi nordmenn gjøre det amerikanerne har gjort i årevis. Men PS3-eierne må vente litt til...

ENDELIG filmleie på Xbox 360!!! Foto: Per Ervland
ENDELIG filmleie på Xbox 360!!! Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Som ivrig filmnerd har det vært en pine å konstatere at filmleie, enten det nå er via spillkonsoller eller iTunes, ikke har vært tilgjengelig for oss nordmenn. For mens amerikanerne har smilt fra øre til øre og lastet ned filmer i HD-kvalitet og SD-kvalitet i sin egen stue, har jeg måttet nøye meg med kjøpe- eller leie-film fra den lokale videosjappa.

Hovedforklaringen til selskapene har vært rettighetsproblematikken, men for meg som kjøpevillig kunde har det vært en fattig trøst.

Men i dag forandret dette seg, får nå har Xbox 360 fått filmleie, Facebook og Twitter.

Kun på Xbox 360

I høstoppdateringen til Microsoft - som altså lanseres i dag, ligger nemlig den forgjettede Zune Video Store, samt Twitter og Facebook-applikasjoner som våre kollegaer i ITavisen forteller mer om her.

For fra og med i dag kan du altså leie filmer i HD-kvalitet (1080p) med Dolby Digital 5.1, eller i vanlige SD-kvalitet.

Totalt skal det være rundt 100 filmer tilgjengelig nå ved lanseringen, og selv om det foreløpig ikke er så mange i HD-kvalitet akkurat nå (ca 30 av de 100) - så tror vi at dette vil forandre seg raskt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer