Lysømfintlig veggur

Miljøbevisst eller bare på sparebluss? Denne er for deg.

Lysømfintlig veggur
Publisert

Akkurat nå sliter verden med to ting. På den ene siden den globale oppvarminga som er i ferd med å gjøre verden glohet, på den andre siden den globale økonomien som ikke har kjølnet så mye på om lag hundre år.

Kanskje er det disse to problemene – varmt mot kaldt – som har fått designeren Adrian Allen til å designe en klokke tilpasset tiden vi lever i.

Lyst.

For selv om verden kanskje ikke ser så lys ut akkurat nå, så kan en jo se det småironiske i at klokka ved hjelp av lyset i verden vil kunne spare deg for noen slanter i form av batteri.

Ettersom klokka er utstyrt med et stort solcellepanel på forsiden, slipper du dermed å bekymre deg for at du en gang skal våkne til en klokke som har stanset.

Hvis du virkelig er i tolkningsmodus, kan du jo også se på den evige klokka som et tegn på at verden aldri stanser helt opp, den heller. Den bare fortsetter å snurre i sin egen akse rundt sola, akkurat som disse viserne vil gjøre ved hjelp av sol.

Mørkt.

Den store utfordringa er vel og merke å få denne klokka til å fungere i mørketider. Ja, du kan alltids tenke både på global oppvarming eller finanskrisa, men verst vil det nok være hvis du bor nord for polarsirkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer