Mat for Apple-fanboys

Kjøleskap for teknologer.

Mat for Apple-fanboys
Publisert

Det er en kjensgjerning at de av oss som får frysninger nedover ryggen når vi leser spesifikasjonslister for flat-TVer, mister fullstendig oversikten når vi blir forelagt en matoppskrift. Desiliter? Teskje? Hæh? Er det ikke bare å putte alt i mikro'n?

Gorenjes svært Apple-vennlige kjøleskap kan kanskje gjøre gapet mellom teknologer og kokker litt mindre. Ok, vi lurer oss selv, det kommer ikke til å skje, men les videre likevel.

Kjempedock.

Kjøleskapet er resultatet av at Apple har tatt slovenske Gorenje inn i sin sertifiserte iPod og iPhone-varme, eller kulde som tilfellet strengt tatt er her, og det åpner opp for en del interessante muligheter.

Den minst interessante er nok selve iPod-docken, selv om den kan lade iPod Touchen eller iPhonen mens den spiller, og selv om de innebygde høyttalerne gjør at kjøkkenet kan fylles med Radiohead eller fjortispop. Gorenje påstår riktignok at oppsettet også kan brukes til å spille av video, men ettersom superkjøleskapet ikke har noen skjerm, mener de tydeligvis at du skal bruke iPoden eller iPhonens skjerm.

Har du noen gang forsøkt å se video mens iPhonen er vertikalt orientert? På avstand? Det var det vi trodde.

Enda en "i".

Interessant blir det først med Gorenjes applevennlige iPod og iPhone-portal, iGorenje. Kom den "i"-en like overraskende på deg som på meg?

Denne portalen skal kunne brukes av de fleste enheter som bruker trådløst internett, og tilbyr i første omgang fjernstyring av Gorenje-ovner og vaskemaskiner over nettet. Tanken er blant annet at du hvis du har bestemt deg for å lage en bestemt kjøttrett, skal du simpelthen velge kjøttretten på iGorenje, sette maten i ovnen, og deretter trykke "start". Ovnen vet nå hva den skal gjøre, i motsetning til for eksempel meg.

Framtida kommer.

Etter hvert vil denne fjernstyringen utvides til kjøleskap og andre hvitevarer, så selv om iPhone-kjøleskapet akkurat nå framstår som en svært dyr og svært stor høyttalerdock, bærer framtida bud om at den svarte kolossen vil kunne brukes til langt mer matnyttige ting enn bare lading og musikkspilling.

Vi ser for oss at fjernstyring av vaskemaskinen blir en helt annen affære (Husket jeg å legge i tøyet? Blir tøyet liggende å bade i fukt når vasken er ferdig fordi jeg blir forsinket? Hva med vaskepulver - tømte jeg det i skuffen for glansmiddel?), men vi skal la Gorenje utvikle seg ferdig før vi sliper knivene.

Kilde: Gizmodo, pressemelding

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer