Monsterpris på monster-TV

Ikke akkurat hverdagskost på Elkjøp.

FRA EN KJEMPE TIL EN ANNEN: Steven Spielberg er en stor regissør, dette er en veldig stor TV. Og hvis du har store summer stående på en bankkonto kan du kjøpe den hos Elkjøp. P.S. Sjekk størrelsen på racket med batterier til venstre for TVen, så får du en viss indikasjon på proporsjonene.
FRA EN KJEMPE TIL EN ANNEN: Steven Spielberg er en stor regissør, dette er en veldig stor TV. Og hvis du har store summer stående på en bankkonto kan du kjøpe den hos Elkjøp. P.S. Sjekk størrelsen på racket med batterier til venstre for TVen, så får du en viss indikasjon på proporsjonene. Vis mer
Publisert

Den nye 50-tommeren din er sikkert fin, og du måtte vel forhandle med resten av familien i flere uker for å få tillatelse til å renske bort en vegg med bilder, skuffer med barneleker og annet ræl som sto i veien for TV-drømmen.

De som har vært innom Elkjøps Megastore på Ullevål i Oslo i det siste har kanskje lagt merke til at en 50-tommer framstår som en umoden barnerumpe sammenliknet med monsterplasmaen som er på utstilling blant brunevarene.

Kan tas med hjem

Skjønt, "utstilt" er ikke riktig ord. Den 103-tommer store kolossen er nemlig til salgs.

- Vi kan selge den hvis noen er interessert, ja, forteller salgssjef for Lyd og Bilde i Elkjøp Norge, Thomas Hegerlund, til Dinside.no, men legger til:

- Vi forventer ikke akkurat at denne modellen skal renne ut av butikkene.

Dyreste noensinne?

Det skyldes ikke bare størrelsen på TV-en, det skyldes like mye størrelsen på prislappen. Første gang jeg så den leste jeg 59.995 fordi hjernen ikke uten videre er i stand til å svelge unna en TV-prislapp i hundretusenkronerklassen.

Prisen er derimot mye høyere. Ti ganger høyere. For vanvittige 599.995 kroner er det som angivelig er den største plasma-TVen i kommersielt salg din. Da har du sannsynligvis også fått tak i det dyreste produktet som noen gang har satt sine bein i en Elkjøp-butikk.

- Det er ihvertfall ikke langt unna. Det er et forholdvis dyrt produkt, det er det ikke tvil om, sier Hegerlund med et snev av understatement.

TV-en finnes forøvrig bare i ett eksemplar, men Thomas Hegerlund utelukker ikke at de tar inn flere etterhvert som de åpner flere Elkjøp Megastore-butikker i Norge i løpet av året.

200 kilo

Spesifikasjonene er for så vidt uvesentlige, i den forstand at hakepartiet til folk flest ligger godt plantet i parketten lenge før du rekker å si noe som helst om full HD og vekta. Her er uansett de viktigste tallene:

  • 1080p-oppløsning (1920x1080 piksler)
  • kontrastnivå på 5000:1
  • responstid: 1 ms
  • vekt: 200 kg.
  • dybde: 12,9 centimeter
  • høyde: 142 centimeter
  • bredde: 241 centimeter

Elkjøp har som allerede nevnt ikke planer om å gjøre 103-tommeren til blikkfang i de ukentlige reklameavisene, men mener likevel det har en hensikt å ha TVen utstilt i butikken.

- Det vi ønsker med TVen er å vise fram en fantastisk stor TV som folk sperrer opp øynene for. Vi synes det er morsomt å vise kundene våre at vi har TVer i alle prisklasser, alt fra mindre 40-tommere til 103-tommeren fra Panasonic, sier Thomas Hegerlund.

Les også: Ny TV? Her er rådene du trenger

Kan returneres etter OL

Hvis du tilfeldigvis går med planer om å raske sammen et gedigent spleiselag før OL, kan Hegerlund bekrefte at Elkjøps 30 dagers returrett gjelder også for Panasonic-skjermen.

- Ja, det er ikke noe problem. Vi har 30 dagers bytterett på alle varene vi selger i Lyd og bilde-avdelingen, og vi skal ikke nekte vedkommende å spekulere i det.

Glem bare ikke at selv om du har nådd en, ifølge deg selv, ideell matchvekt på 115 kilo, er 200 kilo tyngre enn du tror. TV-en monteres heldigvis på et helt spesielt gulvstativ, og ettersom det har hjul kan du enkelt trille den fra et sted i rommet til et annet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer