Møt Samsung Navibot

Endelig får Roombas støvsuger-roboter ordentlig konkurranse.

Møt Samsung Navibot
Publisert

Husarbeid. Bare tanken på slitet som venter er nok til å ødelegge en ellers fin dag. Men innimellom kommer det heldigvis produkter som gjør hverdagen litt enklere:

Den obligatoriske oppvaskmaskinen er uvurderlig i et hvert møblert hjem, og for mange begynner også de helautomatiske støvsugerne å oppnå samme status.

Det er det lett å forstå. Hittil har imidlertid utvalget vært relativt snevert, og i Norge har det spesielt vært iRobots Roomba-modeller som har vært tilgjengelig. Vi testet vår første Roomba allerede i februar 2007, men det var først i oktober samme år at den gode 570-modellen virkelig overbeviste oss. Det hører også med at vaskeroboten Scooba fra samme produsent var en skuffelse, men det er en annen historie...

Samsung Navibot

Men nå kommer altså Samsung med sin versjon, og vi innrømmer glatt at førsteinntrykket var svært lovende, og noen av høydepunktene ser du i denne videoen:

At Samsung ikke har lansert Navibot før nå, skyldes nok at de har studert finessene til iRobots Roomba 570, for her er det mye likt:

  • Begge leveres med fjernkontroll, som altså lar deg styre støvsugeren fra sofaen.
  • Begge har timer-funksjon, slik at du kan sette den til å støvsuge når du er på jobb.
  • Begge har automatisk ladefunksjon, slik at støvsugeren selv kjører tilbake til dokkingstasjonen og setter seg på lading når den trenger mer strøm.
  • Begge er poseløse og har lange koster som gjør at de klarer å hente støv selv i rommets hjørner.
  • Begge skal klare å kjøre over dørlister.
  • Begge har innebygget sperre, slik at de ikke kjører ned trappen.
  • Begge leveres med såkalte fyrtårn. Disse setter du opp på gulvet, hvis det er visse områder i etasjen du ikke vil at støvsugeren skal jobbe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.