Mye varme i en liten klode

Den ser kanskje ut som en stol, men, nei ...

Mye varme i en liten klode
Publisert

Verdens første og eneste klodeformede peis. Det er en setning vi ikke trodde vi skulle skrive med det første, men nå er den altså her.

Send en takk til Sverige, for det er det svenske interiørdesignfirmaet pid som står bak Vauni Globe.

Drei helt rundt.

Det frittstående, pipefrie ildstedet benytter seg av etanol for å spre den varmen husstanden så sårt trenger etter en litt anstrengt juleferie, og den kan i prinsippet plasseres hvor som helst i stua - eller på kontoret.

Foten på Vauni Globe er dreibar i 360 grader, så hvis ikke svigermor ser peisen fra sin plass i hjørnet er den enkel å justere. Innsiden av gledessprederen er laget av utjevnet sement, og alt du behøver gjøre for å bruke den er å fylle den med alkoholen vi nevnte over, og tenne den med den inkluderte(!) lighteren.

Koster pæng.

Størrelsen og intensiteten på flammen, og altså varmen, kan enkelt reguleres direkte på ovnen, og én tank med etanol skal være nok til at peisen brenner hele kvelden.

Det mest fristende for peismennesker er kanskje likevel at den nærmest er vedlikeholdsfri. Aske og sot kan du bare glemme, og værsåsnill å ikke kaste avispapir i gapet på Vauni Globe for å "få opp temperaturen litt" mens du løser lørdagskryssordet.

Den nesten 40 kilo tunge designstudien har en forferdelig pris på nesten 40 000 svenske kroner, men til gjengjeld leveres den i enten hvitt eller svart, slik at du kan beholde klokkertroen på din eneste religion - valgfriheten.

Kilde: Trendhunter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer