Nå blir det LED-TV til folket

Flere LED TV-er gir lavere startpriser, men vit hva du kjøper: Det er nemlig to ulike LED-typer.

LED kommer nå for fullt, og prisene starter på et langt hyggeligere nivå enn tidligere - her er Sharps 7000-serie. Toppmodellene vil imidlertid lugge litt til... Foto: Øyvind P
LED kommer nå for fullt, og prisene starter på et langt hyggeligere nivå enn tidligere - her er Sharps 7000-serie. Toppmodellene vil imidlertid lugge litt til... Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert

Samsung og Philips var raskt ute med å ta i bruk LED-teknologien i sine LCD TV-er. Og det er lett å forstå hvorfor: Mye bedre kontrast, sortnivå og ikke minst lavere strømforbruk er stikkordene som både kunder og konkurrenter har bitt seg merke i.

Og på årets IFA-messe kom bekreftelsen de fleste hadde forutsett: Nesten alt som kan krype og gå av TV-produsenter kaster seg nå på LED-toget. (Sjekk bildene av modellene i bildespesialen)

De to LED-gruppene

1. Samsung fokuserer fortsatt beinhardt på å lage TV-ene så slanke som mulig, og har derfor valgt såkalt sidebelyst LED (de kaller det selv Edge-led), der LED-pærene ligger i TV-ens ytterkant. Se vår test og les mer om hvordan teknologien på de lekre 6000 & 7000-seriene virker her.

Og Samsung er ikke alene. I høst kommer blant annet også LGs SL9000 og Grundig med sin rålekre Fine Arts LED, begge med Edge-LED.

2. Ekte LED? Inntil nå har derimot Philips representert den andre gruppen som har valgt å ha LED-pærene rett på baksiden av selve panelet. Kort fortalt er fordelen med den sistnevnte løsningen et enda bedre kontrast/sortnivå, faktisk så bra at vi mente 9803 var helt spektakulær da vi testet den tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer