Nå blir det LED-TV til folket

Flere LED TV-er gir lavere startpriser, men vit hva du kjøper: Det er nemlig to ulike LED-typer.

LED kommer nå for fullt, og prisene starter på et langt hyggeligere nivå enn tidligere - her er Sharps 7000-serie. Toppmodellene vil imidlertid lugge litt til... Foto: Øyvind P
LED kommer nå for fullt, og prisene starter på et langt hyggeligere nivå enn tidligere - her er Sharps 7000-serie. Toppmodellene vil imidlertid lugge litt til... Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert

Samsung og Philips var raskt ute med å ta i bruk LED-teknologien i sine LCD TV-er. Og det er lett å forstå hvorfor: Mye bedre kontrast, sortnivå og ikke minst lavere strømforbruk er stikkordene som både kunder og konkurrenter har bitt seg merke i.

Og på årets IFA-messe kom bekreftelsen de fleste hadde forutsett: Nesten alt som kan krype og gå av TV-produsenter kaster seg nå på LED-toget. (Sjekk bildene av modellene i bildespesialen)

De to LED-gruppene

1. Samsung fokuserer fortsatt beinhardt på å lage TV-ene så slanke som mulig, og har derfor valgt såkalt sidebelyst LED (de kaller det selv Edge-led), der LED-pærene ligger i TV-ens ytterkant. Se vår test og les mer om hvordan teknologien på de lekre 6000 & 7000-seriene virker her.

Og Samsung er ikke alene. I høst kommer blant annet også LGs SL9000 og Grundig med sin rålekre Fine Arts LED, begge med Edge-LED.

2. Ekte LED? Inntil nå har derimot Philips representert den andre gruppen som har valgt å ha LED-pærene rett på baksiden av selve panelet. Kort fortalt er fordelen med den sistnevnte løsningen et enda bedre kontrast/sortnivå, faktisk så bra at vi mente 9803 var helt spektakulær da vi testet den tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.