Nå kommer OLED TV-ene

CES 2010: Nå begynner endelig TV-produsentene å få produksjonsklare modeller, men ikke gled deg for tidlig.

LG EL9500. 
Så tynn er den altså. Foto: Produktbilde - LG
LG EL9500.
Så tynn er den altså. Foto: Produktbilde - LG Vis mer
Publisert

Skal du kjøpe en plasma-TV, LCD-TV eller velge en LCD med LED-belysning? Det er ikke like lett for vanlige kunder å skille de ulike TV-teknologiene fra hverandre når man går inn TV-butikken for første gang, og bedre blir det ikke når OLED TV-ene (og ikke minst 3DTV-ene) nå begynner å nærme seg.

Se våre TV-tester her!

Hva er OLED?

Kort fortalt er OLED en variant av lysdioder der det øverste laget er organisk, altså en karbonforbindelse. Hovedpoenget er at disse organiske lysdiodene kan produseres som en slags flat film, noe som gjør dem svært attraktive til TV-produksjon ettersom stadig flere kunder vil ha TV-er som er så tynne som mulig.

I tillegg til god innsynsvinkel skal vi heller ikke glemme sortnivået. OLED-pikslene genererer nemlig sitt eget lys og trenger derfor ikke bakgrunnsbelysning for å gi bilde. Resultatet er dermed langt bedre sortnivå enn de andre TV-teknologiene. Dette gir også en annen fordel; et lavere strømforbruk (se mer om OLED her)

Fortsatt dyrt og lite

Hovedproblemet med de OLED TV-ene som har vært til salgs hittil kan kort oppsummeres i rådyrt og lite.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer