Når høyttalere blir kunst

Overgår sannsynligvis musikken de skal spille.

Når høyttalere blir kunst
Publisert

Antallet new zealandske høyttalerprodusenter er antakeligvis omvendt proporsjonalt med antall sauer det finnes på øya, hvis en slik setning i det hele tatt gir mening.

Arvus er en slik produsent, og produktene deres lager sannsynligvis alt annet enn - hold deg fast - ullen lyd. Takk, vi arbeidet lenge med den setningen.

En slags renessanse.

New Zealand-bedriften lanserte nylig Prerenaissance-serien, som representerer 25 års høyttalerproduksjon, og dessuten noe av det mest oppsiktsvekkende vi har sett på designfronten hva høyttalere angår.

Hver høyttaler veier rundt 348 kilo, og paret har fått en prislapp på 140 000 dollar, eller omtrent 800 000 kroner.

Tungvekter.

Soklene er laget av håndskåret granitt, noe som bidrar til å forklare den vanvittige vekta, og de aktive høyttalerne har hver sin trekanals forsterker på tilsammen 1500 watt. Hvert høyttalerelement er laget spesielt for Prerenaissance-serien.

Arvus er freidige nok til å oppgi en frekvensbredde som strekker seg fra 17Hz til 48KHz, som betyr at de enten henvender seg til mennesker med flaggermushørsel, eller så abonnerer de på psykoakustiske teorier som påstår at selv om det menneskelige øret ikke hører forbi 20KHz, har frekvenser på for eksempel 40KHz likevel innflytelse på lydbildet.

Alt med.

Designet er forøvrig inspirert av alt fra eksotiske biler til colaflasker(!) og musikinstrumenter, men for å gi kunden en viss handlefrihet kan vedkommende velge mellom tre ulike finisher - tre, lakkert karbonfiber og rustfritt stål.

Prisen inkluderer frakt, montering og tilpasning av lyden til rommet de skal stå i, så her er det ingen grunn til å vente før du drar ditt virtuelle VISA-kort.

Kilde: Gentleman's Gadgets

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer