Når høyttalere blir kunst

Overgår sannsynligvis musikken de skal spille.

Når høyttalere blir kunst
Publisert

Antallet new zealandske høyttalerprodusenter er antakeligvis omvendt proporsjonalt med antall sauer det finnes på øya, hvis en slik setning i det hele tatt gir mening.

Arvus er en slik produsent, og produktene deres lager sannsynligvis alt annet enn - hold deg fast - ullen lyd. Takk, vi arbeidet lenge med den setningen.

En slags renessanse.

New Zealand-bedriften lanserte nylig Prerenaissance-serien, som representerer 25 års høyttalerproduksjon, og dessuten noe av det mest oppsiktsvekkende vi har sett på designfronten hva høyttalere angår.

Hver høyttaler veier rundt 348 kilo, og paret har fått en prislapp på 140 000 dollar, eller omtrent 800 000 kroner.

Tungvekter.

Soklene er laget av håndskåret granitt, noe som bidrar til å forklare den vanvittige vekta, og de aktive høyttalerne har hver sin trekanals forsterker på tilsammen 1500 watt. Hvert høyttalerelement er laget spesielt for Prerenaissance-serien.

Arvus er freidige nok til å oppgi en frekvensbredde som strekker seg fra 17Hz til 48KHz, som betyr at de enten henvender seg til mennesker med flaggermushørsel, eller så abonnerer de på psykoakustiske teorier som påstår at selv om det menneskelige øret ikke hører forbi 20KHz, har frekvenser på for eksempel 40KHz likevel innflytelse på lydbildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer