Nautilus-huset banker Operahuset

Så organisk at du burde kunne spise veggene.

Nautilus-huset banker Operahuset
Publisert

Oslo mangler farge. Mexico City mangler også farge, men det er først og fremst på grunn av den vanvittige forurensingen.

Hadde det ikke vært for den skitne tåka som klamrer seg til hovestaden i Mexico kunne du sikkert sett de fargesprakende veggene fra det fantastike Nautilus-huset fra en tilfeldig fjelltopp i Norge.

Skall og sprut.

Huset er designet av de naturvennlige organistene og arkitektene fra Senosiain Arquitectos, og de kunne fått designet både leiligheten, søppelbøtta og hundehuset vårt når som helst i løpet av uka.

En nautilus er egentlig en slags skallbærende blekksprut, og da blir det kanskje enklere å se hvordan Nautilus-huset er i slekt med havet. De bølgende formene og de smellvakre, knallsterke fargene kunne vært hentet fra et hvilket som helst undersjøisk bilde fra Middelhavet.

Trykk på bildene til venstre for interiørbilder!

Hønsenetting.

Slektskapet med blekksprutskallet videreføres i byggeteknikken, i den forstand at det ikke er mulig å benytte seg av hva som helst for å etterlikne et skjell i så stor størrelse.

Huset er satt sammen ved hjelp av såkalt ferrosement, en sementblanding som blant annet benytter seg av stålarmert hønsenetting med en to tommer tykk betongmasse spredd over, noe som bidrar til å gjøre skallet jordskjelvsikkert og vedlikeholdsfritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer