nOrh 9.0 er helt uforståelig

Lyden skal derimot være høyst forståelig.

nOrh 9.0 er helt uforståelig
Publisert

Høyttalerdesign har gjennomgått noen ekstraordinære faser de siste ti-åra, og i det perspektivet er kanskje ikke nOrh 9.0 i stand til å definere sin egen sjanger med det første - kanskje med unntak av navnet, som føles litt for mye som et reklamestunt fra 2004.

Toveishøyttalernes traktform er likevel så spesiell at en del menn ville fått karantene av kona hvis de kjøpte dem uten tillatelse (og, jada, du kan kalle meg misogyn nå hvis du vil, men alle vet at det av og til er slik det fungerer - alle vet det!).

Elementært.

For å rydde eventuelle misforståelser av banen med en gang: nOrh er navnet på hifi-produsenten, mens 9.0 er modellbetegnelsen.

Høyttalerne er laget som små kunstverk som skal vare livet ut, eller til eieren blir døv på grunn av alderdom og ikke hører forskjell på miksmasteren på kjøkkenet og en symfoni av Brahms.

Det mest unike aspektet ved 9.0 er høyttalerelementene. Scanspeak Revelator 9900 (bass) og Scanspeak 15W8530-K00 (mellomtone og diskant) som angivelig regnes for en av de beste i verden, og som dessuten brukes i høyttalere som tangerer prisklassen rundt 200 000 kroner.

Marmorsk.

Ok, greit, minst like unikt er det faktum at høyttalerkroppen på den dyreste modellen er laget av 50 millioner år gammel marmor. Føttene er laget av rustfritt stål, mens det grillrist-aktige dekselet er skjært ut ved hjelp av laser.

Hvis du bryr deg om tekniske spesifikasjoner kan vi fortelle at bassen begynner å dempes rundt 35Hz, mens den har nådd en reduksjon på 10 desibel rundt 29Hz. I klartekst betyr det at høyttalerne produserer nok bass til at noen i husstanden vil miste noen fyllinger i tennene hvis du skrur lyden høyt nok.

nOrh 9.0 kommer i tre utgaver - 9.0, 9.0 Synthetic Marble og 9.0 Marble, og koster henholdsvis 1500, 2000 og 3000 dollar (7500, 10 000 og 15 000 kroner).

Kilde: Born Rich

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer