Ny Blu-ray generasjon fra Sony

Og endelig kommer finessene du har savnet.

Ny Blu-ray generasjon fra Sony
Publisert

Sony BDP-S350 og BDP-S550 begynner nå endelig å nærme seg kongeriket, og salgsdato i Norge er henholdsvis i midten av september for minstemann og oktober måned for storebror.

Men hvorfor vente når det allerede finnes Blu-ray spillere i butikken?

Svaret er enkelt:

Disse to Sony-modellene er, i likhet med Panasonic BD50, de første spillerne som vil klare å vise interaktivt ekstramateriale gjennom BD-live og BD-Java, og det er noe vi tipper flere og flere Blu-ray filmer vil tilby framover.

Grunnen er altså at de takler BD-J Profil 2.0, den komplette versjon av den interaktive plattformen for Blu-Ray. (For mer fakta om dette anbefaler vi sidene til våre venner i Hjemmekino.no)

Og la oss nå endelig ikke glemme at både S350 og S550 skal ha en oppstartsmodus på seks sekunder. Dette er en STOR forbedring , forgjengeren S300 var for eksempel så treg at selv de mest tålmodige der ute hadde problemer med å holde seg.

Det er likevel forskjeller mellom de to spillerne, og her er oversikten vi har fått fra Sony:

BDP-S350

oppskalerer selvsagt DVD-filmene dine til 1080p, og har også 24p-funksjon om TVen din støtter det. Begge spillerne har naturligvis nettverksinngang, men merk deg at S350 oppgraderes via nettet (tilgjengelig fra oktober 2008) før den får full Profil 2-funksjon. Dette skal imidlertid være en enkel prosess.

Funksjonen BonusView lar deg også se to videostrømmer sanmtidig fra samme BD-disk. Dette gjør at du kan se bilde-i-bilde Blu-ray-innhold, samtidig som du ser på hovedfilmen – noe som gir en svært spesiell hjemmekinoopplevelse.

Storebror BDP-S550

har alt lillebroren har, i tillegg til flere funksjoner. For det første har den Profil 2.0 med BD-Live og BD-Java ferdig innebygd slik at du slipper å oppdatere den. I tillegg har den 1GB USB-lagring, som lar deg lagre BD-Live-innhold lastet ned fra Internett, på lillebror S350 må du altså sette inn din egen minnepinne.

S550 er i tillegg bedre utstyrt på lydbiten, blant annet har den DTS-HD Master Audio Decoder og 7.1 kanals analog lydutgang. Dette betyr at spilleren også kan kobles direkte til en hjemmekinoforsterker uten HDMI, så lenge den har multikanal analoge innganger.

Har du et HD-kamera vil du også sette pris på at begge spillerne takler DVD-plater med AVCHD-format i 1080i.

Ved lansering vil veiledende pris ligge på 3.300 for S350, og 4.200 for S550.

Du kan laste ned spesifikasjonene her:

Kilde: Sony Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer