Oppvaskmaskin som ikke trenger såpe

Satser på ultrasonisk rent.

Oppvaskmaskinen som regngjør med ultralyd, og monteres i benken. Koppene senkes ned fra topp (se bildet til høyre). Foto: De Dietrich
Oppvaskmaskinen som regngjør med ultralyd, og monteres i benken. Koppene senkes ned fra topp (se bildet til høyre). Foto: De Dietrich Vis mer
Publisert

Smykkerens med ultrasoniske apparater, apparater som bruker ultralyd, har vært på markedet en stund. Nå kommer det også til bruk i kjøkkenet.

Apparatet fra hvitevareleverandøren De Dietrich bruker nå denne teknologien i en oppvaskmaskin. Du setter koppene i et stativ som du siden senker ned i oppvaksmaskinen som for eksempel er montert i kjøkkenbenken.

Koppene blir altså matet inn fra topp.

Boblende rent

Maskinen fungerer slik at små bobler i vannet bombarderer kopper og kar, og i praksis skrubber disse rene. Du skal ikke tilsette såpe, bare syre, som for eksempel eddik.

Les også: Disse oppvaskmaskinene bør du styre unna

Det hevdes at dette skal redusere vannforbruket ved oppvask betraktelig, selv om alt må senkes i vann for å gi effekt. Maskinen skal også bruke mindre energi enn en tradisjonell oppvaskmaskin - designerne mener at energiforbruket kan halvveres.

Kritikerne mener imidlertid at det er usannsynlig at kopper og kar blir helt rene med denne metoden, og har liten tro på at fremtidens oppvaskmaskiner kan gjøre helt rent uten såpe eller andre kjemikalier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer