Pæra som lyser og lyser

Lyssterk lyspære med LED-lys.

Pæra som lyser og lyser
Publisert

For få år siden var det å stå foran lyspærereolen på Rimi ganske enkelt. Det var bare å velge seg ut den med riktig antall watt og sørge for at den passet i sokkelen.

Nå har imidlertid behovet for å satse på energieffektiv belysning økt, og det dukker stadig opp nye alternativ som har gjort hylla med lyspærer lengre: glødepærer, sparepærer, halogenpærer, og nå også LED-pærer.

Energieffektiv.

Fordelen med LED-lys er at de er mye mer energieffektiv enn de andre, de avgir ikke varme, de produserer et skarpt lys og har dessuten lang levetid. Dette er noe produsenten C. Crane har fokusert på, og nylig lanserte de LED-pæren GeoBulb.

GeoBulb er en LED-pære som bruker mindre enn 8 watt strøm, men som likevel skal kunne gi lys tilsvarende en 60-wattspære.

Lyspæra skal kunne lyse kontinuerlig i tre år, noe som skal tilsvare 10 år hvis den brukes åtte timer per dag. Den skal være den første lyspæra som er konstruert for å lyse i 10 år, og kommer også med tre års garanti.

Eksklusiv.

Dessverre er GeoBulb fortsatt så dyr, at den neppe vil bli å se i hyllene på supermarkedet med det første. Pæra koster nærmere 1000 kroner (120 dollar), og vil nok først og fremst komme til å tenne gløden blant de energibevisste der ute.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer