RiksTV får HD-kvalitet

Ventetiden er snart over.

Tour de France i HD. Jada ... Foto: Colourbox.com
Tour de France i HD. Jada ... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert

Mens kabel- og parabol-TV kunder har kunnet fråtse i utenlandske HD-kanaler (samt TVNorge) har det vært en torn i øyet på mange RiksTV-kunder at de ikke har fått se på HD-sendinger med sin digital-tuner.

Årsaken til dette er kort fortalt båndbredde. Kapasiteten i RiksTV-nettet har altså ikke vært god nok til å slippe HD-kanalene løs. Men nå har videokomprimeringen blitt bedre, og de første dryppene til ivrige kunder er på vei.

Torsdag 25. juni er dagen

Da sender nemlig TV 2 sin første sending i HD-format på den nye kanalen TV2 HD, og den kan altså alle RiksTV-kunder se i sin fulle glans.

Programmet er Allsang på grensen, med Tommy Steine og Katrine Moholt som programledere. Om dette ikke er ditt favorittprogram kan du uanset glede det til 4. juli. Da kommer nemlig hele Tour de France i HD-kvalitet. Thor Hushovd og de andre stjernene vil bli vist i HD-kvalitet hver dag frem til endelig målpassering i Paris den 26. juli.

Og det kommer mer, TV2 lover blant annet dette: To til tre serier i uken (Greys Anatomy/ Cleaners/ Scrubs/ Brothers & Sisters/ Criminal Minds) fra ca. 17.august 2009, fredags & lørdagsfilmer (så mange som mulig), hovedkampen i tippeligaen søndag kl. 20, mandagsserien (Life on Mars/ X-list), samt Varg Veum-serien, Jakten på kjærligheten, Da damene dro og Skal vi danse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer