RiksTV får HD-kvalitet

Ventetiden er snart over.

Tour de France i HD. Jada ... Foto: Colourbox.com
Tour de France i HD. Jada ... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert

Mens kabel- og parabol-TV kunder har kunnet fråtse i utenlandske HD-kanaler (samt TVNorge) har det vært en torn i øyet på mange RiksTV-kunder at de ikke har fått se på HD-sendinger med sin digital-tuner.

Årsaken til dette er kort fortalt båndbredde. Kapasiteten i RiksTV-nettet har altså ikke vært god nok til å slippe HD-kanalene løs. Men nå har videokomprimeringen blitt bedre, og de første dryppene til ivrige kunder er på vei.

Torsdag 25. juni er dagen

Da sender nemlig TV 2 sin første sending i HD-format på den nye kanalen TV2 HD, og den kan altså alle RiksTV-kunder se i sin fulle glans.

Programmet er Allsang på grensen, med Tommy Steine og Katrine Moholt som programledere. Om dette ikke er ditt favorittprogram kan du uanset glede det til 4. juli. Da kommer nemlig hele Tour de France i HD-kvalitet. Thor Hushovd og de andre stjernene vil bli vist i HD-kvalitet hver dag frem til endelig målpassering i Paris den 26. juli.

Og det kommer mer, TV2 lover blant annet dette: To til tre serier i uken (Greys Anatomy/ Cleaners/ Scrubs/ Brothers & Sisters/ Criminal Minds) fra ca. 17.august 2009, fredags & lørdagsfilmer (så mange som mulig), hovedkampen i tippeligaen søndag kl. 20, mandagsserien (Life on Mars/ X-list), samt Varg Veum-serien, Jakten på kjærligheten, Da damene dro og Skal vi danse.

- Vi er veldig glade for at vi nå kan tilby våre over 390 000 abonnenter TV 2-sendingene i HD-kvalitet. Totalt er det over 500 000 mottakere i markedet som er godkjent av RiksTV og støtter HD-formatet, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV.

Hva må RiksTV-kundene gjøre?

- Alle mottakere som benyttes for å ta imot RiksTVs kanalpakker og det som er av gratis tilgjengelige kanaler i det digitale bakkenettet, er HD-klare, fortsetter Thorsby. Men du må selvsagt ha en HD-klar TV, og ha koblet dekoderen til TV-en via en HDMI-kabel.

- TV2 har tatt i bruk mer effektivt utstyr for videokomprimering, og dermed får vi altså plass til kanalen i HD. Vi har snudd oss rundt veldig raskt for å få til dette, sier han, og fortsetter:

- RiksTV er distributør. Hvis for eksempel TV 2 vil produsere og sende flere programmer i HD, vil vi gjøre det vi kan for å distribuere disse, sier Espen Thorsby.

Men hva med de som ikke har RiksTV?

Både Canal Digital og Get har kapasitet til å sende den nye HD-kanalen, men begge selskapene bekrefter idag overfor DinSide at de ennå ikke har gått i forhandlinger med TV2 om prisen.

Viasat er derimot allerede i forhandlinger med TV 2 om distribusjon av TV2 HD, så selv om det per dags dato kun er RiksTVs kunder som får sett TV2 HD så tipper vi de er rett rundt hjørnet. Skal vi tippe vil nok også de andre distributørene komme etter ganske raskt, denne kanalen vil de nok neppe la konkurrentene få ha alene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer