Samsung LED TV: 9-serien UE55C9005

Samsungs råeste TV har også en fjernkontroll du vil elske. For dyr sier du? Kjøp bare fjernkontrollen da vel.

Samsung LED TV: 9-serien UE55C9005
Publisert

Samsung har hatt en enorm suksess med sine slanke LED-baserte TV-modeller som ble lansert tidlig i 2009. Og det er ikke bare her i oljerike Norge de har slått an: Hver femte TV-modell de selger i Norden tilhører faktisk denne kategorien.

Og det er lett å forstå hvorfor: Kontrast- og sortnivået oppleves som bedre enn på mange tradisjonelle LCD TV-er, og når kundene står i butikken blir de lett solgt når de ser hvor slanke TV-ene er. Denne kombinasjonen er en salgssuksess.

Det er derfor ingen overraskelse at også 2010-modellene fortsetter i samme spor.

Fortsatt kant-LED, men nå med 3D

For å lage TV-ene såpass tynne har Samsung plassert LED-diodene i TV-rammens ytterkant, såkalt kant eller Edge-LED. Og her er det verdt å merke seg at vår foreløpige LED-favoritt, toppmodellen til Philips, har valgt en annen løsning: De har LED-diodene plassert direkte bak selve panelet (og har også lokal dimming). Fordelen med dette er kort fortalt bedre kontroll med sorte og lyse scener, bedre bildekvalitet altså. Men ulempen er også at skjermen ikke blir like slank og elegant.

Hvordan årets Samsung-modeller fungerer i praksis må vi komme tilbake til når vi tester dem, men førsteinntrykket vi fikk i Sverige er imidlertid svært lovende.

Tre serier med 3D

Både 7, 8 og 9-serien av årets LED-modeller vil være forberedt for 3D, forutsatt at du også har en Blu-ray spiller som viser 3D-signaler, og ikke minst tar på deg de evinnelige 3D-brillene. Samsung har imidlertid et gullkorn i ermet de foreløpig ser ut til å være alene om:

De tre modellseriene kan nemlig også gjøre om konsollspill, samt vanlig TV og film slik at du får 3D. Alle seriene har altså en egenutviklet 3D-prosessor, som konverterer signalet i sanntid. Det lille vi har sett hittil har faktisk fungert overraskende bra, men også dette må vi komme nærmere tilbake til før vi spretter champagneflaskene for fullt.

Oppdatert: I følge Jørn fra bladet Hjemmekino blir ikke Samsung helt alene, også Toshiba vil ha 2D til 3D-konvertering på sin nye Cell-TV.

Samsungs råeste TV: 9-serien LED-TV

Dette er altså årets flaggskip fra Samsung, og er med sine 7,6 mm også den tynneste modellen de har.

Se videoen for et overblikk!

Den 3D-klare TV-en har selvsagt full HD-oppløsning på 1080p, 200 Hz Motion Plus med innebygd 3D-prosessor, og to TV-tunere som lar deg ta opp TV-sendinger til en USB-enhet. TV-en har forøvrig 4 HDMI-innganger og 2 USB 2.0 innganger som er DLNA-kompatible. Dette er som vi forventer på en toppmodell i dag.

Sjekk fjernkontrollen

Fjernkontrollen som følger med 9000-serien har nemlig en trykkfølsom skjermen som også kan vise TV-programmer. Siden TV-en har to TV-tunere kan du også se på en TV-sending på selve fjernkontrollen, perfekt når du må på do midt fotballkampen med andre ord... Fjernkontrollen har også hodetelefonutgang, om du har lyst til å nyte ditt private TV-øyeblikk uten å forstyrre resten av familien.

Holder du fjernkontrollen vannrett får du også opp et fullt QWERTY-tastatur, noe som er svært praktisk når du aktiverer TV-ens nettfunksjoner, ettersom det da går langt raskere å skrive inn tekst. (NB: Det var ikke norske tegn av æøå-typen på prototypen vi hadde tilgang til, men se ikke bort fra at dette kommer når TV-en er i butikken).

Fjernkontrollen er forøvrig programmerbar, og vil selvsagt også kunne styre resten av Samsungs produktportefølje, inkludert den nye receiver-serien og Blu-ray spillerne.

Legg merke til at denne fjernkontrollen følger med på 9000-serien, men at den også kan kjøpes separat om du velger en av de andre, og rimeligere TV-modellene.

Bordstativet har en hemmelighet

Siden TV-en er så tynn, se bildene og videoen, er det rett og slett ikke mulig å ha tilkoplingene på selve TV-chassiet. Samsung har derfor løst dette ved å plassere alle inngangene på baksiden av selve TV-foten.

Men hva gjør du hvis du vil henge TV-en på veggen? Svaret får du i slutten av videoen, men hemmeligheten er selvsagt at bunnen på bordstativet også fungerer som et veggfeste. Via fire små skruer fester du bunnen med inngangene på baksiden av TV-en, og der er det også festepunkter til veggen.

Snedig løsning altså, men merk deg da at TV-en da vil bli litt tykkere enn de 7,6 mm Samsung skryter av. Vi tipper selve foten vil bygge litt over en til to cm i tillegg.

9-serien vil komme i 46 og 55 tommer og kommer i butikken rundt sommertider. NB; prisen på Samsungs 9000-serie er foreløpig ikke klare, men vi tipper rundt 30.000.

Blir 9-serien for stor og dyr?

Her får du mer om Samsungs 8 og 7-serie!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer