Samsungs TV og 3D-nyheter i 2010

CES 2010: Storsalget i 2009 forplikter, men Samsung ser ut til å få nok et sterkt år.

Samsungs TV og 3D-nyheter i 2010
Publisert

Samsung har lenge vært gode på design, og spesielt deres LCD TV-er med kant LED-belysning har solgt i bøtter og spann. (Se test av 6000 og 7000-serien her)

Det er derfor ingen bombe at de fortsetter i samme spor.

Se også: LG og Sonys TV-nyheter

1 cm dyp!

Samsungs tynneste LED-TV (edge/kant-LED) vil nå være under en cm dyp, altså 2 cm mindre enn 2009-modellene. Det er intet annet enn imponerende, selv om vi fortsatt tipper at TV-ene med LED-diodene plassert rett bak panelet vil ha en bildemessig fordel, slik vår nåværende TV-favoritt har.

LED og 3D

Samsung lanserer altså sine første LED-TV med 3D-funksjon (gjelder 7, 8 og 9-serien. Mer info lenger ned). Men også avspillingsutstyret må være på plass, og derfor får du selvsagt også Blu-ray spiller og hjemmekinosystem med 3D-funksjon.

Kanskje like imponerende er at flere av TV-modellene vil bli utstyrt med en egen 3D-prosessor som gir vanlige TV-sendinger og filmer til 3D-effekt.

Vi har tidligere sett demontrasjoner av dette, men det blir definitivt spennende å se hvordan bildet blir i praksis når testproduktene begynner å komme.

Her er Samsung tre 3DTV-serier:

9-serien LED TV Dette er Samsungs tynneste TV, med under en cm dybde. Full HD på 1080p, 200 Hz Motion Plus med innebygget 3d-prosessor som viser film i 3D-format. To USB-innganger for innspilling til eksternt minne.

Fjernkontrollen til 9-serien må også nevnes. Den har nemlig trykkfølsom skjerm på tre tommer som skal kunne vise TV-signaler. Det kaller vi å gi den gamle bilde-i-bilde funksjonen en kraftig vekker! Ellers får du 4 HDMI-innganger, USB 2.0 movie-funksjon, og Internet@tv med støtte for Samsung Apps og DLNA.

Kommer i 46 og 55-tommers størrelse. Lansering i 2010.

8-serien LED TV NB: Ekstra dypt sortnivå på 8-serien. Slankt design med ramme i børstet aluminium. Full HD på 1080p, 200 Hz Motion Plus med innebygget 3d-prosessor som viser film i 3D-format. Innebygd satelittmottaker (NB: Fortsatt usikkert om den virker i Norge!)

4 HDMI-innganger, USB 2.0 movie-funksjon, Internet@tv med støtte for Samsung Apps og DLNA.

8-serien kommer i 40, 46, 55 og 65 tommer. NB: Fås også i 32-tommer, men da er den bare 100 Hz. Lansering andre kvartal 2010.

7-serien LED TV Full HD på 1080p, 200 Hz Motion Plus med innebygget 3d-prosessor som viser film i 3D-format. To USB-innganger for innspilling til eksternt minne. 4 HDMI-innganger, USB 2.0 movie-funksjon, Internet@tv med støtte for Samsung Apps og DLNA. Også her får du innebygd satelittmottaker, men igjen; det er fortsatt usikkert om den vil virke i Norge.

7-serien kommer i 40, 46 og 55 tommer. Lansering andre kvartal 2010.

Blu-ray spillere for 3D

BD-C6900

er Samsungs første Blu-ray spiller som er forberedt for 3D, og tilfredsstiller selvsagt også kravene satt av Blu-ray Disc Associations.

I likhet med andre Blu-ray spillere med 3D-funksjon vil også denne spilleren også spille av CD, DVD og vanlige Blu-ray filmer, men husk at 3D-funksjonen kun vil fungere om du også har en TV (og Blu-ray film) som også støtter 3D. Spilleren har også innebygget trådløst nettverk for BD-live funksjoner.

Kommer i andre kvartal 2010.

HT-C6930W er et 7.1 Blu-ray hjemmekinosystem med 3D-funksjon. Inkludert subwoofer og senter får du altså åtte høyttalere som matcher LED TV-en din.

De to bakre surroundhøyttalerne er forøvrig trådløse, men vi minner om at de uansett krever strøm - så helt fri for ledninger blir du ikke.

Også dette anlegget kommer i andre kvartal 2010.

NB: Prisene er ikke offentliggjort.

Se også:
LG og Sonys TV-nyheter
Flere saker fra CES 2010

Kilde: Pressemelding Samsung Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer