Slik oppgraderer du BDP-1500

Gi Samsungs billige Blu-ray spiller profil 2.

Slik oppgraderer du BDP-1500
Publisert

Vi likte BDP-1500 godt da vi testet den i midten av september, og fortalte allerede da at den var oppgraderbar. Filmselskapene som produserer Blu-ray filmer lover nemlig at de skal satse stort på interaktive muligheter på kommende filmutgivelser, og er du like filminteressert som oss kan det være verdt å få med seg.

For å få fullt utbytte av disse interaktive tilbudene må imidlertid Blu-ray spilleren din være en Profil 2.0 spiller - som kort fortalt betyr at den må ha nettverksinngang og minimum 1 GB minne. Samsung BDP-1500 har i utgangspunket kun profil 1.1, men er altså enkel å oppgradere, og slik gjør du det:

Enkelt

Vi dytter inn en USB-pinne på 1 GB på baksiden, og koblet til nettverkskabelen. Deretter tok det cirka et minutt før Blu-Ray spilleren skjønte at den var på nett, og ved å gå inn på Setup, System Setup og velge System Update - så begynte den automatisk å laste ned den nye profilen.

Men tidkrevende...

Framgangsmåten er rimelig idiotsikker: Det eneste som er viktig her, er å ikke slå av spilleren eller trekke ut nettverkskabelen mens du holder på. Vær også klar over at oppdateringen tar tid.

Vi gjorde dette hjemmefra – og selv med Telenors raskeste ADSL-linje tok det 35 minutter å laste den ned, og så tok installeringen nye 3-4 minutter, før spilleren slår seg selv av etter å ha fullført installasjonen.

Når du så slår den på igjen er det bare å dobbeltsjekke at BD-live er aktivert, ha minnekortet på plass – og vips så har du fått en profil 2.0 spiller. Det eneste som mangler nå er altså filmer med BD-live funksjonalitet, du er i hvert fall klar:-)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer