Sony stopper OLED-produksjonen

Dette hadde ikke verdens teknonerder trodd.

Så tynn og lekker kan altså en OLED-TV se ut, dette er LGs nye vidunder. Foto: Produktbilde - LG
Så tynn og lekker kan altså en OLED-TV se ut, dette er LGs nye vidunder. Foto: Produktbilde - LG Vis mer
Publisert

Vi har knapt publisert en eneste TV-sak de siste to årene, uten at debattfeltet har blitt fyllt opp med kommentarer av typen: "Plasma og LCD er ut, LED er en midlertidig løsning. OLED er det du bør vente på!!"

Og jada; vi har selv siklet på de rålekre OLED-modellene som har blitt vist fram på IFA- og CES-messene, og gledet oss til hva som kommer. For hittil har OLED vært et rent nisjeprodukt; det har vært dyrt både å utvikle og produsere, og skjermstørrelsene har vært små. 2010 var imidlertid året da alt dette skulle snu.

Les mer her Nå kommer OLED TV-ene

Men i dag kom altså nyheten om at en av pådriverne bak OLED-teknologien setter på bremsene.

Sony stopper med OLED

I følge nyhetsbyrået Reuters har nemlig den japanske giganten stoppet produksjonen av OLED TV-er i Japan. De modellene som allerede er produsert vil altså bli solgt ut, men foreløpig ikke erstattet med nye modeller.

Det er altså produksjonen i Japan som foreløpig er satt på is, og Sonys representant påstår til Reuters at de skal fortsette med utviklingen av OLED-teknologien "overseas". I praksis vil dette overraske oss stort, og er nok mer et uttrykk for japanernes ønske om ikke å tape ansikt. Generelt er vår erfaring at når japanske hovedkontorer setter ned foten, så blir det fulgt opp i resten av organisasjonen - uansett hvor langt unna de sitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.