Sony XEL-1 er ikke for amatører

Først kom den til Japan. Nå kommer den til Norge.

Sony XEL-1 er ikke for amatører
Publisert

Såkalte OLED-TVer har vært et samtaleemne i lang, lang tid, først og fremst fordi de tilbyr et betraktelig bedre bilde enn tradisjonelle LCD-TVer, og fordi de bruker betydelig mindre strøm.

Etter mye snakk og mange forhåndsvisninger, ble Sony i fjor endelig klar for å forsyne japanske butikker med verdens første OLED TV - XEL-1.

Organisk.

Selv de organiske lysdiodene som sitter i de nye Sony-TVene tilskrives nesten magiske egenskaper, er de foreløpig ikke mer magiske enn at de første OLED-flatskjermene som nådde Japan forrige desember små. Veldig små.

XEL-1 er på bare 11 tommer, og med en japansk pris på 200 000 yen, eller 9500 kroner, betaler en veldig mye per tomme. Du kan sette penger på at XEL-1 vil koste mye også i Norge.

Det er likevel fortsatt grunn til å måpe. TVene er bare tre millimeter tykke (som vil si tynne), og har et kontrastforhold på eventyrlige 1 000 000:1. Joda, det skal være seks nuller der - én million til én. Det er strengt tatt bare en fancy måte å tallfeste det faktum at OLED i prinsippet har en kontrast som er uendelig.

Liiiten.

Høyttalerne er på beskjedne 2 x 1W og sitter montert i sokkelen som TVen skyter ut fra. XEL-1 har HDMI, USB og Ethernet-tilkobling, og med strategiske mål på 287 x 140 x 253 millimeter veier det bare to kilo. TVen hadde innebygget tuner for det digitale bakkenettet i Japan da den ble lansert, men det er uvisst om den vil leveres med tilsvarende tuner ved den europeiske lanseringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer