Sonys syltynne superskjerm

Trangt i stua?

Sonys syltynne superskjerm
Publisert

CD-formatet er som kjent på vei ut, og derfor er det kanskje litt uheldig at Sony sammenlikner tykkelsen på LCD-TVen Bravia ZX1 med et CD-cover. Jaha, tenker kanskje Lars (17), men så har han da heller ikke råd til noe slikt som dette uansett.

Vi snakker i alle tilfeller om en angivelig verdensrekord.

Alene på tronen?

Bravia ZX1 er bare 9.9 millimeter tynn på det tynneste, og det finnes visst nok ikke likemenn på TV-markedet akkurat nå.

Dette har Sony fått til ved å flytte det typiske baklyset på LCD-TVer fra baksiden til sidene, slik at skjermen lyses opp fra flankene - nesten som en fotballstadion som flombelyses på kveldstid.

Enda mer elegant blir det med trådløsteknologien Bravia 1080 Wireless, som kan motta HD-signaler fra TVens mediamottaker uten bruk av ledninger. Denne mottakeren er selvfølgelig kompromisset Sony må inngå for å gjøre TVen tynn, men den kan til gjengjeld plasseres på et sted i stua som ikke er spesielt synlig.

HDMI-bonanza.

I tillegg til å være mottaker for alt fra DVD til spillkonsoll-signaler, inneholder den også en digital TV-tuner.

ZX1 har hele fire HDMI-innganger, inkludert én på selve skjermen (de andre tre er på mediaenheten), og dessuten Sonys etter hvert ganske så raffinerte Motionflow 100Hz-teknologi, som blant annet gjør panoreringer til en like silkemyk opplevelse som å stryke en baby på kinnet.

TVen vil være tilgjengelig i Norge i januar neste år. Prisen er foreløpig ukjent.

Kilde: Pressemelding

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer