Squeezebox som synger duett

Duet er egentlig ikke veldig mye nytt, men vi har lyst på den likevel.

Squeezebox som synger duett
Publisert

Det begynner å bli en stund siden vi skrøt Squeezebox opp i skyene, men kjærlighetsforholdet har på ingen måte avtatt, og boksen har fortsatt en prominent plass i stua ved siden av stereoanlegget.

Siden den tid har det vært relativt rolig rundt den trådløse musikkstreameren, men under CES 2008 lanserte Slim Devices en slags remiks av hiten sin.

Trådløs musikk.

For de som ikke kjenner Squeezebox fra før er det et enkelt og effektivt system for distribusjon av musikk i leiligheten din. Alt du behøver gjøre er å installere en bestemt serverprogramvare på PCen eller Macen din (eller flere av PCene eller Macene dine), peke programmet mot katalogen hvor du har musikksamlinga di, før du kobler til Squeezeboxen til forsterkeren i stua eller kjelleren eller på soverommet.

Deretter har du full kontroll over musikken din fra hvor som helst hvor du har en forsterker og et par høyttalere.

Duett.

Squeezebox Duet er det musikalske navnet på denne oppfølgeren, som i prinsippet bare er en standard Squeezebox med utvidet fjernkontroll med skjerm - mens selve lydenheten har blitt skjermløs.

Dermed foregår nå all kontroll av musikken fra fjernkontrollen, som med en 2.4-tommers fargeskjerm gir god oversikt over hva som spiller nå, og fra hvor. En ladestasjon til fjernkontrollen følger også med.

Lydenheten, eller Squeezebox-receiveren som Slim Devices kaller den, ser ut til å være identisk med forgjengeren, som betyr to analoge RCA-utganger, optisk og koaksial digitalutgang, og tilkobling for Ethernet. I tillegg er altså receiveren klargjort for trådløst nett (802.11g).

Smådyr.

Den norske prisen for Duet-modellen er ikke kjent, men i USA må en ut med 399 dollar, eller rundt 2200 kroner. Det er 100 dollar mer enn gamle Squeezebox.

Gamle Squeezeboxer behøver likevel ikke føle seg utelatt fra lanseringsfesten. Det vil bli mulig å kjøpe bare fjernkontrollen for 299 dollar, eller altså like mye som en ordinær Squeezebox. Det synes som grov overpris, men noen (altså meg) vil uansett la oss lure.

Squeezebox Duet og fjernkontrollen vil være tilgjengelig "soon" ifølge Slim Devices.

Kilde: Slim Devices

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer