Styr din Samsung-TV med iPhone

Det måtte jo komme.

Styr din Samsung-TV med iPhone
Publisert

I USA kan de som eier en iPhone, iPod Touch eller iPad allerede nå laste ned Samsungs nye fjernkontroll-app fra AppStore, og vi tipper at det ikke tar lang tid før den også blir tilgjengelig her til lands.

Men ikke for alle

Det er imidlertid kun eierne av Samsungs TV-modeller fra 2010 som er merket Internet TV som vil kunne bruke finessen. Har du en 2009-modell vil det altså ikke virke.

Samsung råeste 2010-TV leveres forøvrig også med en svært kul fjernkontroll!

Men trenger du den?

Nei, dette er ikke noe du må ha, med mindre din bedre halvdel har okkupert originalfjernkontrollen og du har lyst til å overstyre hennes kanalvalg for kvelden.

Løsningen har imidlertid et par fordeler: En standard fjernkontroll bruker normalt infrarøde signaler, og du er dermed avhengig av å peke noenlunde rett på TV-en for at signalene skal nå fram. Siden Apples håndholdte enheter kommuniserer med TV-en via ditt trådløse nettverk, slipper du imidlertid langt lettere unna. I teorien skal du f.eks. kunne styre TV-en så lenge den og iPhonen har kontakt med nettverket, og så lenge du har dekning kan du altså sitte i et annet rom og dempe eller øke volumet. Det åpner for uante muligheter innenfor hjemmeunderholdning ...

Enkelte vil nok også hevde at dette vil gjøre det langt enklere når du skal skrive inn tekst, f.eks ved pålogging til diverse nettjenester. I stedet for å trykke deg fram via TV-ens skjermmenyer, slik du må i dag, kan du heller hamre løs direkte på iPhonen/iPaden.

NB: Vi har ennå ikke prøvd Appen, så nøyaktig hvor bra det fungerer i virkeligheten må vi komme tilbake til når vi tester Samsungs nye modeller.

Appen er forøvrig gratis å laste ned, og har du en amerikansk iTunes konto finner du den på lenken nederst.

Flere Samsung-nyheter får du her!

Kilde: Recordere.dk og AppStore.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer